Raymond Johansen

Vil legge ned forbud

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil forby rulling med russebusser i hovedstaden.

VIL FORBY: Byrådsleder Raymond Johansen vil forby Oslo-russen å rulle. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
VIL FORBY: Byrådsleder Raymond Johansen vil forby Oslo-russen å rulle. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Alt tyder på at det er veldig vanskelig å kombinere rulling og russefeiring med godt smittevern. Vi kommer til å ta initiativ til å forby rulling, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i forretningsutvalget mandag ettermiddag, ifølge NRK.

Onsdag forrige uke opplyste Oslo kommune at russefeiringen ble stoppet fram til tirsdag 8. juni.

DANSK LØSNING: 11. juni kan du bruke coronasertifikatet ditt i Norge. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad tror ikke sertifikatet får en like signifikant rolle i hverdagen, slik som i Danmark. Vis mer

Dette skjedde som følge av rask smitteøkning blant russen, med store uoversiktlige nettverk, som gjør det vanskelig å holde oversikt over nærkontakter.

Ifølge dagens anbefalinger fra helsemyndighetene bør russebusser som ruller i områder med høyt smittetrykk, ha maks ti personer i bussen. På steder med lavt smittetrykk rådes det til maks 20 personer, skriver NTB.

I forrige uke ble det registrert 596 nye smittetilfeller i Oslo, opp fra 319 uka i forveien.

Smittetallene i Oslo steg dermed hele 87 prosent fra uke 21 til uke 22. Det viser kommunens egne tall. Et stort utbrudd av covid-19 blant russ i Oslo vest er en viktig del av forklaringen.

Det er bydel Vestre Aker som nå har det høyeste smittetrykket, med et nivå på 269,6 smittede per 100.000 de siste to ukene. Smitten har derimot falt markant i de østlige bydelene, som er blitt prioritert i vaksineringen etter en lang periode med høy smitte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer