Vil legge ned kyllingindustrien

Teodor Bruu er talsperson i Grønn Ungdom og har aldri besøkt et kyllinghus. Nå håper han å få med seg moderpartiet på å legge ned norsk kyllingindustri.

LEGG NED: Teodor Bruu er talsperson for Grønn Ungdom og mener de individene det er flest av i Norge med følelser er kyllinger. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- De fleste individene med følelser og familie i Norge er dyr. Flesteparten av dem igjen er kyllinger, sier Teodor Bruu, talsperson for Grønn Ungdom.

Denne helgen er det landsmøte i Miljøpartiet De Grønne (MDG) og Bruu håper der å få med seg moderpartiet på Grønn Ungdoms forslag på å legge ned hele kyllingindustrien i Norge.

Ikke vært i kyllinghus

Billige kyllingfileter skal det bli en slutt på. Til det er dyrevelferden for dårlig.

- 65-70 millioner kyllinger lever en måned før de slaktes hvert eneste år. Kyllingene vokser så fort at de får skader på beina skader på organer og nærmest faller og omkommer under egen kroppsvekt. Det vi ber MDGs landsmøte om å gjøre er å ta dette innover seg og legge ned driften som likner mest på en industri og minst på landbruk, sier Bruu.

- Har du selv vært i et kyllinghus?

- Det har jeg ikke, det er vanskelig å komme inn i dem, men jeg har sett bilder. Og jeg tror man kan konkludere etter å ha sett bilder også. Tallenes tale er klare. Det er uhelse og mange individer det er snakk om, sier Bruu.

Vi tar kontakt med Norsk Kylling, en av Norges største produsenter av kyllingkjøtt og egg. Selskapet er heleid av Rema 1000 og selger kyllingkjøtt under merkenavnet Solvinge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer