Vil lempe på personvernet for å kjempe mot organisert kriminalitet

Anette Trettebergstuen om kampen mot organisert kriminalitet.

FORSLAG: Anette Trettebergstuen (Ap) mener personvernet — til en viss grad — må vike, for å gi kontrolletatene bedre arbeidsforhold i kampen mot organisert, økonomisk kriminalitet i arbeidslivet. Transportbransjen er en av flere bransjer med store utfordringer. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
FORSLAG: Anette Trettebergstuen (Ap) mener personvernet — til en viss grad — må vike, for å gi kontrolletatene bedre arbeidsforhold i kampen mot organisert, økonomisk kriminalitet i arbeidslivet. Transportbransjen er en av flere bransjer med store utfordringer. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anette Trettebergstuen (Ap), som sitter i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, er ikke imponert over forslaget Høyres Hårek Elvenes fremmet i Dagbladet i forrige uke

Elvenes foreslo å etablere et trusselsenter - etter modell fra samarbeidet mellom E-tjenesten og PST - for å bedre samarbeidet mellom kontrolletatene i kampen mot økonomisk kriminalitet. Justisminister Anders Anundsen (Frp) støttet forslaget, som han kalte «meget aktuelt».

- Fjernet tiltak Trettebergstuen mener at forslaget mest av alt viser at «høyresida nå løper desperat rundt etter løsninger».

- Vi fra Arbeiderpartiet er med på alle gode ideer som kan få etatene til å jobbe bedre sammen for å ta kjeltringene. Men det er spesielt for regjeringen for å komme med nye tiltak for å ta store aktører, når de samtidig legger opp til at det blir mer grobunn for slik kriminalitet, sier Trettebergstuen til Dagbladet.

Hun henviser til regjeringens varslede endringer i arbeidsmiljøloven — som AP mener vil gjøre det vanskeligere å drive lovlydig, og mer fristende å drive svart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer