Vil lempe på Politihøgskolens høydekrav

Justisdepartementet ønsker at opptaksnemnda ved Politihøgskolen skal lempe på høydekravene til søkere med samisk bakgrunn. Departementet vil i løpet av kort tid ta opp saken med opptaksnemndas leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere sametingspresident Ole Henrik Magga har hevdet at flere kvalifiserte søkere til Politihøgskolen med samisk bakgrunn er blitt avvist fordi de ikke har vært høye nok. Magga mener at samer hindres i å ta politiutdanning, fordi samer i gjennomsnitt er lavere enn andre søkere.

Avdelingsdirektør Kyrre Stenbro ved politiavdelingen i Justisdepartementet sier til NTB at opptaksreglene ikke inneholder høydekrav til søkerne.

- Men fordi det har vært mange kvalifiserte søkere til skolen, har opptaksnemnda lagt seg på en linje hvor de har satt høydekrav. Imidlertid er ikke dette noe absolutt krav, og nemnda har full mulighet til å ta inn kvalifiserte søkere som ikke fyller kravet til høyde, sier han.

Stenbro kjenner til to tilfeller hvor søkere med samisk bakgrunn har klaget til departementet etter at de ikke ble innkalt til opptak ved skolen. I begge tilfellene ba departementet opptaksnemnda kalle søkerne inn til opptak.

(NTB)