Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil lenke sars-ofre til senga

Canadas helsemyndigheter truer udisiplinerte pasienter om de ikke får kontroll over det nye sars-utbruddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canada har tatt omfattende virkemidler i bruk etter at det dødelige sars-viruset blomstret opp. Verdens Helseorganisasjon (WHO) advarte folk mot å reise til Toronto.

Det satte kanadiske sinn i kok, og etter en hestekur med isolasjoner og omfattende sikkerhetsrutiner fikk helsemyndighetene kontroll over virusspredningen.

Helt til et nytt utbrudd kom for en drøy uke siden. Da fant helsemyndighetene ut at et av sykehusene hadde slurvet med munnbind og beskyttelseshansker.

29 mennesker er smittet etter det nye utbruddet. Nå truer helsemyndighetene med langt sterkere virkemidler overfor sars-pasientene.

Dersom sars-pasientene bryter de svært strenge karantenereglene som gjelder i landet skal pasientene lenkes til sykesenga.

- Jeg vet ikke hvor godt dette blir mottatt hos folk, men vi lenker dem til senga om det er det som skal til, sier Ontarios helsesjef Tony Clement til BBC.

  • Sars har tatt livet av mer enn 700 mennesker verden over siden utbruddene startet i Guangdong-provinsen i Sør-Kina i november.
FARLIG JOBB: De fleste av Canadas nye sars-smittede jobber i helsevesenet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media