Vil lese «Sataniske vers» i moské

- De bør vite hva det er de fordømmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Debatten om moské-bygg går høyt i Tyskland.

Nå heller den kjente tyske journalisten Günter Wallraff bensin på bålet: Han vil nemlig lese fra Salman Rushdies «Sataniske Vers» i en moské i Köln, sier han til avisen Kölner Stadt-Anzeiger (KSA), den største avisen i storbyen.

Wallraff mener at enhver som aksepterer fatwaen mot Rushdie i det minste må kjenne innholdet i boka, og derfor vil han lese høyt fra den.

- Jeg gjør det med politibeskyttelse hvis jeg må. «Sataniske vers» er et litterært mesterverk som bør leses og diskuteres i den muslimske offentligheten. Nå fordømmer de noe som de ikke kjenner, sier journalisten til KSA.

Det var den iranske religiøse lederen Ajatollah Khomeini som i 1989 uttalte et fatwa, en drapstrussel, overfor forfatteren Rushdie.

- Man må ta ledelsen i moskéen, det tyrkisk-islamske instituttet for religion (Ditib), på alvor når de sier at de vil åpne opp og invitere til kulturell arrangementer i moskeen, sier Walraff i et intervju med Kölner Stadt-Anzeiger.

Wallraff var med på å gi ut den tyske utgaven av Rusdies bok på 90-tallet og skjulte også forfatteren hjemme hos seg da han lå i dekning på grunn av truslene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer