Vil lese «Sataniske vers» i moské

- De bør vite hva det er de fordømmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Debatten om moské-bygg går høyt i Tyskland.

Nå heller den kjente tyske journalisten Günter Wallraff bensin på bålet: Han vil nemlig lese fra Salman Rushdies «Sataniske Vers» i en moské i Köln, sier han til avisen Kölner Stadt-Anzeiger (KSA), den største avisen i storbyen.

Wallraff mener at enhver som aksepterer fatwaen mot Rushdie i det minste må kjenne innholdet i boka, og derfor vil han lese høyt fra den.

- Jeg gjør det med politibeskyttelse hvis jeg må. «Sataniske vers» er et litterært mesterverk som bør leses og diskuteres i den muslimske offentligheten. Nå fordømmer de noe som de ikke kjenner, sier journalisten til KSA.

Det var den iranske religiøse lederen Ajatollah Khomeini som i 1989 uttalte et fatwa, en drapstrussel, overfor forfatteren Rushdie.

- Man må ta ledelsen i moskéen, det tyrkisk-islamske instituttet for religion (Ditib), på alvor når de sier at de vil åpne opp og invitere til kulturell arrangementer i moskeen, sier Walraff i et intervju med Kölner Stadt-Anzeiger.

Wallraff var med på å gi ut den tyske utgaven av Rusdies bok på 90-tallet og skjulte også forfatteren hjemme hos seg da han lå i dekning på grunn av truslene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.