Vil lete etter spor i elva

SKIEN: Likfunnet i Porsgrunn i dag gjør at politiet på nytt ber om tips i Gry-saken. I tillegg vurderer man å sende dykkere ned i elva for å lete etter spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye tyder på at liket som ble funnet drivende i Porsgrunnselva i dag er den savnede 28-åringen Gry Hosein. Siden hun ble meldt savnet 14 januar i år, er det kommet inn omlag 1100 tips til politiet i saken. Mange av disse tipsene går på observasjoner av biler som kan ha vært bilen til den drapssiktede ektemannen Gamal Hosein. Politiet har gjennomført mange leteaksjoner etter Gry Hosein, blant annet i et sandtak like ved Skien.

Mange av tipsene som finnes i politiets base kan nå legges til side, og man kan konsentrere seg om de som kan knyttes til dagens funn.

Ber om nye tips

- Vi vil nå gå gjennom tipsene som er kommet inn, og som tar for seg observasjoner ved Skiensvassdraget og nordover til Porsgrunn, sier politiadvokat Jon H. Borgen til Dagbladet.no.

Han opplyser likevel at det nå er viktig med nye tips for å bringe etterforskeren nærmere en oppklaring av Gry-saken.

- Folk på nå tenke tilbak til midten av januar. Hva har de sett. Det er viktig at publikum ikke låser seg fast i det det allerede har fått vite gjennom media. Har de sett mistenkelige biler, enten de er blå eller rød, så er det viktig at det melder fra, sier Borgen.

Gamal Hosein, som er siktet for drap på sin kone, har selv en rød bil. Det er kommet mange tips om denne bilen, blant annet observasjoner langt utenfor Telemarks grenser. Politiet ber publikum ikke om å henge seg opp i tidligere opplysninger i saken, og derfor ikke melde fra.

Nye dykk

Etter likfunnet i dag vurderer politiet å sende ned dykkere i funnområdet for å lete etter spor. Politiet vil ikke opplyse om det var noen form for søkk på liket, men dette er noe som man vil lete undersøke nærmere.

- Det er ikke tatt stilling til om vi skal sende ned dykkere, men det vil bli avgjort snart, sier Borgen.

I dag kom tre tekniske etterforskere fra Kripos for å bistå etterforskerene i Gry-saken. Søk langs land fra Skiensvassdraget i Skien og nordover til Porsgrunn vil nå bli gjennomført for å sikre spor. De siste dagene har det vært stor snøsmelting i området, noe som kan lette politiet arbeid med sporsøk.