Vil lete opp Taliban med Iphone-app

En amerikansk soldat har brukt 150.000 kroner for å utvikle en Iphone-app som kan lete opp Taliban.

NY APP: Her på denne iPhonen kan man om en måned bestille en app som vil være nyttig for soldater som vil lete opp taliban. Foto: AFP PHOTO/DON EMMERT
NY APP: Her på denne iPhonen kan man om en måned bestille en app som vil være nyttig for soldater som vil lete opp taliban. Foto: AFP PHOTO/DON EMMERTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En amerikansk soldat har brukt 150.000 kroner av egen lomme for å utvikle en Iphone-app som kan brukes i skarpe stridssituasjoner, skriver New York Post.

Kom i en drøm Amerikaneren Jonathan J. Springer (31) forteller at ideen kom til han i en drøm. Nå ventes det at appen blir gjort tilgjengelig i App Store neste måned.

- I utgangspunktet var problemet at disse smarttelefone ble utnyttet av hæren, og jeg var motivert og fast bestemt på å endre det, selv om det kostet meg en del penger, sier han.

Sosialt nettverk Tactical Nav skal bli et verktøy som fungerer som et slags sosialt nettverk for soldater på slagmarken. Ser man noen Taliban-soldater kan man plotte posisjonen deres og dele den med medsoldatene.

Man kan også dele bilder av fiendtlige stillinger og omgivelsene. Appen kan til og med brukes til å sende koordinater for å styre artilleri-ild.

Mannen bak Tactical Nav er selv soldat i Afghanistan. Han har jobbet med programmere siden han fikk ideen.

Blir tilgjengelig Han påpeker også at de fleste soldater uansett bruker smarttelefoner i felten og at det derfor er en egnet plattform for et slikt system.

Springer sier ikke noe om hva Apple og det amerikanske forsvaret mener om appen. Den sier heller ingenting om hvor vidt hvem som helst kan laste den ned og begynne å plotte inn talibansoldater på hvert gatehjørne.