Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil likvidere regjerings-medlemmer

Israels sikkerhetsminster gir hæren rett til å drepe folkevalgte palestinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Statsminister Ehud Olmert kalte i går inn de andre israelske regjeringsmedlemmene og sikkerhetssjefene for å finne ut hvordan de skulle forholde seg til selvmordsaksjonen på gatekjøkkenet i Tel Aviv mandag. Det var gruppen Islamsk Hellig Krig som sto bak bomben som tok livet av ni og såret over seksti personer.- Hamas har ansvaret

Etter to timer i møterommet bestemte de israelske myndighetene seg for å legge ansvaret for bombeaksjonen på de palestinske selvstyre- myndighetene og Hamas, ettersom de ikke ville fordømme aksjonen.

Sikkerhetsminister Gidoen Ezra ville ikke opplyse nærmere om hva de hadde blitt enige om på møtet tirsdagen.

- Jeg vil ikke avsløre våre intensjoner siden det vil hjelpe våre fiender, sa han på israelsk radio.

Like fullt fortalte han, ifølge NTB, at hæren hadde fått grønt lys til å utføre målrettede drap på «alle som er involvert i terrorisme, inkludert ledere i Hamas og den palestinske regjeringen.


Intet umiddelbart angrep

Ifølge nyhetsbyrået AP ønsket ikke Olmert sette i gang en stor militæroperasjon, og han motsatte seg et forslag om å erklære de palestinske selvstyremyndighetene for en «fiendtlig enhet», noe som ville ha åpnet for direkte militæraksjoner, i tillegg til de økonomiske og politiske sanksjonene som allerede er iverksatt. Olmert ønsker ikke å sette støtten fra det internasjonale samfunnet på spill med en hardtslående motaksjon mot palestinerne.

ISRAEL INNFØRER NÅ STRENGERE KONTROLL AV PALESTINERE VED KONTROLLPOSTENE:  Denne mannen ble pågrepet i går i sentrum av Hebron på Vestbredden. Foto: Reuters/Scanpix
ISRAEL INNFØRER NÅ STRENGERE KONTROLL AV PALESTINERE VED KONTROLLPOSTENE: Denne mannen ble pågrepet i går i sentrum av Hebron på Vestbredden. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

I stedet skal det rettes en rekke mindre tiltak mot de palestinske selvstyremyndighetene. Tre medlemmer av det palestinske parlamentet som kommer fra Hamas har allerede fått trukket tilbake retten til å bo i Jerusalem, melder Reuters. De vil dermed kunne bli arrestert om de befinner seg i byen.

Politiet skal dessuten slå hardere ned på smuglingen av palestinere inn i Israel. De frykter at enkelte av immigrantene kan være militante palestinere.- Må gjøres slik at de forstår

En høytstående kilde i Israel sier til AP at det ikke var realistisk å forvente at Israel skulle sette i gang med luftangrep i stor målestokk umiddelbart etter bombeangrepet.

- Det innebærer ikke at vi ikke vil få se flere likvideringer og andre operasjonelle ting. Men det må gjøres på en effektiv måte som det internasjonale samfunnet vil forstå, sier statstjenestemannen.

Vil likvidere regjerings-medlemmer
GIDEON EZRA: Den israelske ministeren røpet i går på radioen at landet ville ta i bruk alle nødvendige tiltak for å bekjempe terrorangrep; deriblant likvidering av representanter for de palestinske selvstyremyndighetene.
MOUSSA ABU MARZOUK: Nestlederen av Hamas sitt politiske byrå holder Israel ansvarlig for bombeangrepet mandag. Han tok også avstand fra den palestinske presidenten Mahmoud Abbas sin fordømmelse av terrorangrepet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling