Vil løgnteste Condit på nytt

Politiet i Washington vil at kongressmann Gary Condit skal avlegge en ny løgndetektortest, i saken om hans forsvunnede elskerinne, Chandra Levy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Condit har allerede avlagt en privat løgndetektortest, som konkluderte med at han ikke var involvert i forsvinningen til den savnede praktikanten Chandra Levy. Politiet er imidlertid svært kritiske til testen, blant annet fordi de ikke fikk være til stede da testen ble utført og heller ikke fikk være med på spørsmålsutformingen.

- Vi ville gjerne stilt ham de avgjørende spørsmålene selv, fastslår visepolitisjef Terrance Gainer i Washington. Sammen med sin sjef, Charles Ramsey, oppfordrer Gainer kongressmann Condit til å avlegge en offisiell test.

Det er ennå ikke dukket opp nye spor etter 24 år gamle Chandra Levy, som har vært savnet siden 30. april.

Condit er en av 100 personer som er avhørt etter at Levy forsvant. I avhør har han innrømmet å ha hatt et forhold til praktikanten. Politiet har gjennomsøkt kongressmannens hus, og han har måttet avgi prøve til gentest.

Politiet i Washington er ennå ikke overbevist om at Levy har vært utsatt for noe kriminelt. De siste dagene har de gjennomsøkt flere tomme bygninger i Washington, uten resultat.

Levy-forsvinningen

24 år gamle Chandra Levy, har vært forsvunnet siden 30. april. Men det er ikke fastslått at det faktisk har skjedd noen forbrytelse, selv om mistanken om det er sterk. Condit selv har alibi for dagen for forsvinningen, da han var sammen med sin kone.

Etter at Levy forsvant har saken fått en enorm oppmerksomhet i USA. Sider av saken har klare paralleller til Clinton-Levinsky-affæren.

Levy er opprinnelig fra Modesto, California, men hadde en praktikantjobb i Washington DC, hvorigjennom hun møtte kongressmannen. Condit er også fra Modesto, og søt musikk skal ha oppstått ganske kort tid etter at de to møttes.

Etter hvert begynte ryktene å gå om at de to var mer enn venner. I politiavhørene nektet den gifte Condit lenge for dette, helt til han sprakk for vel en uke siden, og innrømmet at forholdet også var seksuelt. Politiet mener at Condit har forsinket etterforskningen i saken, med sitt hemmelighold av forholdet.

(Dagbladet.no-NTB-DPA)