- Vil lokke Putin til forhandlingsbordet

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi, mangeårig venn av Vladimir Putin, planlegger angivelig å gjøre et forsøk på å mekle fred mellom Russland og Ukraina.

MANGEÅRIG PUTIN-VENN: Den tidligere italienske statsministeren Silvio Berlusconi. Foto: Fabrizio Coradetti / LiveMedia / NTB
MANGEÅRIG PUTIN-VENN: Den tidligere italienske statsministeren Silvio Berlusconi. Foto: Fabrizio Coradetti / LiveMedia / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Silvio Berlusconi tror at han egenhendig kan lokke sin gamle venn Vladimir Putin til forhandlingsbordet, og skal ha planer om å gi det et forsøk innen jula ringer inn.

Det skriver The Spectator.

Det britiske magasinet har snakket med undersekretær i det italienske kulturdepartementet, Vittorio Sgarbi, som beskrives som nær fortrolig med den tidligere italienske statsministeren.

Han hevder at Berlusconi anser seg selv som den eneste mulige fredsmekleren mellom Russland og Ukraina.

- Berlusconi elsker en edel gest, og dette er gesten han har i tankene. Han tror han kan klare det, og at hvis han lykkes, uten å undergrave Natos posisjon, vil han gå inn i historiebøkene som en helt, sier Sgarbi.

Kontroversielt vennskap

Det kontroversielle vennskapet mellom Silvio Berlusconi og Vladimir Putin går langt tilbake. Vennskapet har bestått også etter at førstnevnte ble presset til å gå av som statsminister i 2011.

Berlusconi har uttrykt støtte til Kremls handlinger i både Ukraina og Syria.

Det endret seg tilsynelatende etter 24. februar.

- Jeg kan ikke og jeg ønsker ikke å skjule at jeg er dypt skuffet over Vladimir Putins oppførsel, sa Berlusconi på et møte i det konservative partiet Forza Italia, halvannen måned seinere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.