Vil lokke til seg verdens beste hjerner

- Jeg tror det er mulig å skape et kunnskapsmiljø i Norge som er så attraktivt at vi kan konkurrere om å tiltrekke de beste hjernene i verden. Dette skriver rederkongen Fred. Olsen i et engasjert innlegg i Dagbladet i dag. Han er allerede godt i gang med det som han tror skal bli Europas mest attraktive kunnskapssenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HJERNE: Fred. Olsen ønsker seg verdens beste hjerner samlet på Fornebu.

For første gang går nå Fred. Olsen ut i Dagbladet og forklarer sitt sterke engasjement for et kunnskapssenter på Fornebu. Brevet er et oppgjør med alle dem som ifølge Olsen ikke tenker stort og nytt nok. Hans visjon er at Norge skal få et nytt bein å stå på, slik at man blir mindre avhengig av oljen.

I gang

I det stille har Fred. Olsen og han våpendragere i IT-Fornebu og Norsk Investorforum allerede lagt grunnen for kunnskapssenteret som de håper skal bli i Europas elitedivisjon. 1. januar ser selskapet Multimedia Lab Fornebu AS dagens lys. Dette er et selskap hvor investorene bak Norsk Investorforum har gått sammen med Telenor, SINTEF og Handelshøyskolen BI for å revolusjonere Utdannings-Norge. Formålet er å kunne gi norske kommuner et tilbud som gjør at de kan utdanne folk via nettet.

- Vi starter dette selskapet for å overbevise politikerne om at vi både kan og vil noe med visjonene våre om et kunnskapssenter i verdensmålestokk. Men samtidig vurderer investorene dette som et attraktivt økonomisk prosjekt - på lang sikt, sier Per Morten Vigtel, som er håndplukket av Fred. Olsen for å gjennomføre visjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer