Vil lokke trygdede til å jobbe

Øk lønna til lavtlønte i omsorgsyrkene. Gi statlige lønnstilskudd til bedrifter som har delvis uføre i arbeid. Det er virke- midler Thorbjørn Jagland foreslår for å få flest mulig trygdede ut i arbeid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tiltakene vil Ap-lederen finansiere gjennom økte skatter for de rikeste.

- Mange som tjener lite regner på om det lønner seg å jobbe. Slik bør det ikke være. Vi må derfor løfte opp disse gjennom lønnspolitikk og gjennom skattepolitikken. Jagland presiserer overfor Dagbladet at det nå er behov for positive tiltak for å videreføre den såkalte arbeidslinja. Virkemidlene er listet opp i Ap's fordelingspolitiske program som ennå ikke er offentliggjort i sin helhet. Programmet skal neste torsdag behandles i Ap's landsstyre og sluttbehandles på landsmøtet i høst.

Bedre lønn

Virkemidlene er listet opp i Ap's fordelingspolitiske program som ennå ikke er offentliggjort i sin helhet. Blant virkemidlene er:

  • Oppvurder kvinnedominerte yrker.
  • Gi statlige lønnstilskudd til bedrifter som vil gi arbeid til folk som ikke er hundre prosent arbeidsføre.
  • Gi kommuner statlige tilskudd for å få flere fra deltid over på heltid.
  • Kombiner arbeid og trygd. Eldre arbeidstakere bør få bedre muligheter til å kombinere folketrygdens pensjon med gradvis reduksjon av arbeidstida fra 67 år og oppover.
  • Bruk mer aktiv sykemelding. Bare én prosent av de langtidssykemeldte kombinerer i dag sykemelding med tilpassede arbeidsoppgaver.

Trampoline

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer