Vil løse gåten om Amelia Earhart

En krukke med ansiktskrem og en hæl fra en kvinnesko kan vise hvor svaret ligger.

FORSVANT: Amelia Earhart forsvant under en flyvning rundt jorda, bare 39 år gammel. Foto: AFP PHOTO / FILES/NTBSCANPIX
FORSVANT: Amelia Earhart forsvant under en flyvning rundt jorda, bare 39 år gammel. Foto: AFP PHOTO / FILES/NTBSCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 75 år etter at Amelia Earhart forsvant sporløst over Stillehavet skal et forskerteam prøve å lete etter svar.

For tiende gang på 23 år skal International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR) dra til Nikumaroro-øyen i Kiribati i Stillehavet for å prøve å finne svar på om Earhart overlevde da flyet hennes styrtet, skriver nyhetsbyrået AFP.

- Denne gangen skal vi lete etter vrakrester, sier Richard Gillespie, som er direktør i TIGHAR, pilot og tidligere etterforsker av flyulykker, til AFP.

Forsvant Amelia Erhart var, sammen med navigatør Fred Noonan, på siste etappe av en flyvning rundt hele jorda, langs ekvator.

Den 2. juli 1937 kom det som skulle vise seg å være den siste meldingen fra Earhart og Noonan. De fortalte at de ikke klarte å finne Howlandøya, der hun skulle fylle drivstoff, og at hun hadde lite drivstoff i flyet, som var en Lockheed Electra.

Earhart hadde mange rekorder, hun var blant annet den første kvinnen som krysset Atlanterhavet i lufta.

Det har blitt gjennomført mange ekspedisjoner for å finne svar på hva som skjedde med Earhart, flere av dem beordret av Franklin Roosvelt da han var president. Ingen har funnet spor etter Earhart eller Noonan, som til slutt ble antatt død på havet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer