Vil løslate mann som truet med å tenne på seg selv på politistasjon

- Ingen fare for gjentakelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nordhordland tingrett mener det ikke er grunn til å fengsle mannen som truet med å tenne på seg selv inne på Bergen sentrum politistasjon tirsdag. Påtalemyndigheten anket avgjørelsen.

Retten mener mannen kan løslates og sendes hjem til Sverige der han bor, fordi det er liten gjentakelsesfare, melder Bergens Tidende.

Tirsdag gikk han inn på Bergen sentrum politistasjon, kun iført shorts og sokker. Ved krimvakten helte han bensin over seg selv og truet med å tenne på.

- Han har forklart at han var i en fortvilet situasjon uten penger og ID-papirer, på grunn av at politiet tidligere hadde beslaglagt disse. Det endte med en desperat handling, som han sier ikke kommer til å skje igjen, sier forsvarer Rolf Knudsen.

Politiadvokat Celin Hauge Andersen ba tingretten om å fengsle mannen i fire uker, og sier hun vil anke avgjørelsen om løslatelse. Påtalemyndigheten mener det er fare for at mannen vil unndra seg strafforfølging og utføre nye straffbare handlinger.

39-åringen som selv oppgir å være fra Eritrea, blir sittende varetektsfengslet inntil lagmannsretten har behandlet ankesaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer