Vil løslate politimann som er siktet for misbruk

Spesialenheten fikk ikke medhold, men anket kjennelsen på stedet.

ANKER: Etterforskningsleder i Spesialenheten, Knut Wold, under fengslingsmøtet fredag ettermiddag. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet
ANKER: Etterforskningsleder i Spesialenheten, Knut Wold, under fengslingsmøtet fredag ettermiddag. Foto: Nicolai Eriksen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En polititjenestemann i 30-åra ble onsdag pågrepet av Spesialenheten for politisaker.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 295 som omhandler misbruk av stilling for å skaffe seg eller annen seksuell omgang, eller får noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv.

Politimannen i 30-åra møtte fredag ettermiddag i et fengslingsmøte i Oslo tingrett. Han ankom tingretten rundt klokka 13.50, ikledd mørk olabukse og en grå genser.

Ankes

Spesialenheten ba om at politimannen ble varetektsfengslet i én uke, grunnet fare for bevisforspillelse.

Etter et tre timer langt fengslingsmøte ble det besluttet at mannen skal løslates. Retten mener det ikke foreligger fare for bevisforspillelse, og at den siktede derfor må løslates. Dermed fikk ikke Spesialenheten medhold i sitt ønske om å fengsle mannen.

Avgjørelsen ble anket på stedet av Spesialenheten, som ba om at anken fikk oppsettende virkning. Retten tok begjæringen om oppsettende virkning til følge, som betyr at politimannen blir sittende i varetekt til anken er behandlet i Borgarting lagmannsrett.

Etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten ønsket ikke å kommentere saken etter dagens kjennelse.

Advokat Eva-Marie Stryker i advokatfirmaet Føyen Torkildsen representerer den siktede politimannen.

- Han kjenner seg ikke igjen i Spesialenhetens beskrivelse av at han har gjort noe straffbart, sier Stryker etter at tingrettens kjennelse er klar.

- Skjedde på hans fritid

Hun ønsker ikke å gå inn på hva siktelsen mot politimannen omhandler.

Hun opplyser at politimannen ble kjent med den fornærmede i saken gjennom sosiale medier.

Spesialenheten etterforsker om politimannen har misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang, og for å ha utnyttet en person under 18 år i en sårbar livssituasjon.

- Han mener at forholdene som inngår i grunnlaget er noe han har gjort på sin fritid, og ikke har noe med hans yrke å gjøre. Det er av helt privat karakter, sier hun.

Striden under fengslingsmøtet i Oslo tingrett fredag ettermiddag dreide seg som nevnt rundt faren for bevisforspillelse. Kripos har fått jobben med å gjennomgå den siktede mannens datautstyr, og det er spesielt spor fra kommunikasjon som skal ha foregått på Snapchat som de ønsker å sikre.

Spesialenheten mener imidlertid at mannen må varetektsfengsles uten mulighet for å kunne kommunisere med omverden, slik at han ikke får anledning til å endre brukernavn og passord til sin Snapchat-konto.

- Vi ser ikke behovet for å varetektsfengsle min klient, siden alt datautstyret hans er beslaglagt og passord og brukernavn er gitt til politiet, sier Stryker.

Forsvareren ønsker ikke å fortelle hvilket politidistrikt mannen tilhører.

- Han har opplevd det som svært belastende å bli pågrepet som polititjenestemann, sier Stryker.

Forholdene mannen er siktet for har en strafferamme på seks års fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer