Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil lovregulere telefonsex

Til august i år mottok Forbrukerombudet 5000 klager på sextelefoner. Nå vil ombudet at kåte telefonister må registrere seg før de tar i røret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forbrukerombudet kommer med konkrete forslag til hvordan folk skal slippe å få regningen for sextelefoner de ikke har ringt. De som opererer sextjenester fra ordinære telefonnummer må legge inn sikkerhetsordninger i form av registrering eller pin-kode. Kunden må først registrere seg skriftlig, slik at plutselige innskytelser ikke går for hardt ut over privatøkonomien.

- Det er grunn til å tro at bruken av sextelefoner vil gå ned fordi det blir mer tungvint å bruke tjenesten, sier konstituert forbrukerombud Bjørn Erik Thon til Aftenposten. Han mener de registrerte klagene bare er toppen av et isfjell. Mange velger heller å betale enn å klage på de pinlige regningene.

Thon tar også til orde for strengere straffer overfor telesex-selskapene. - Det må gis straffer som er så strenge at de virker avskrekkende. Vi snakker om bøter eller fengsel. Bøter i 10-tusen kroners klassen blir bare kalkulert som en driftskostnad, sier han.