Vil luke vekk cowboyene i restaurantbransjen

- All ære til de ansatte som tar til motmæle. Dette er grovt, sier statsråd Anniken Hauglie om O'Learys-saken.

KONTROLL: Arbeidsminister Anniken Hauglie varsler at Arbeidstilsynet skal intensivere kontrollen av arbeidsforholdene i utelivsnæringen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
KONTROLL: Arbeidsminister Anniken Hauglie varsler at Arbeidstilsynet skal intensivere kontrollen av arbeidsforholdene i utelivsnæringen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Cowboyene i bransjen må strammes opp eller lukes vekk. Den norske modellen handler om at myndighetene, arbeidsgiverne og arbeidstakersiden samarbeider om å legge til rette for trygge jobber. Når vi avdekker useriøse forhold i enkeltbransjer, er vi nødt til å ta affære, sier arbeidsminister Anniken Hauglie til Dagbladet.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie opplyser til Dagbladet at hun ikke kjenner O'Learys-saken, og tar forbehold om at opplysningene stemmer.

- Men det som kommer fram her er fullstendig uakseptabelt. Måten de ansatte er blitt behandlet på tåler ikke dagens lys, og all ære til de ansatte som tar til motmæle. Dette er grovt, sier Anniken Hauglie.

Horrible tilstander

Forbundsleder Jørn Eggum i Fellesforbundet uttalte i Dagbladet søndag at vi har et systemproblem når ansatte kontakter Arbeidstilsynet, og ikke får respons.

- Om det skyldes for lite ressurser eller manglende vilje, vet jeg ikke. At Arbeidstilsynet unnlater å rykke ut for å undersøke restauranter når utenlandske ansatte har tatt mot til seg og meldt fra om horrible tilstander, som på O’Learys, er uholdbart, sier Jørn Eggum.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer