Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Godtar ikke Hillary-seier

Vil marsjere mot Washington hvis Hillary vinner valget

Trump vil ikke si om han godtar valgresultatet. Joshua vil samle en million til protestmarsj mot hovedstaden. 

PROTEST: Joshua Glaspie vil samle en million likesinnede og marsjere mot Washington D.C. hvis Hillary Clinton vinner valget i USA. Video: Steinar Solås Suvatne og Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Donald Trump vant overskriftene etter den siste av tre debatter mot rivalen Hillary Clinton, da han ikke ville love å godta resultatet av presidentvalget i USA.

Moderator Chris Wallace fra Fox News spurte ham rett ut flere ganger.

- Jeg skal holde dere på pinebenken, svarte Donald Trump fra scenen i Las Vegas.

Den 70-årige republikanerkandidaten har gjentatte ganger uttalt at valget er «rigget». Torsdag kveld uttalte han under et valgkampmøte i Ohio at han vil respektere valgresultatet. Med et forbehold.

- Hvis jeg vinner, la han til.

LØFTE: Under et valgmøte i Delaware avla Trump et løfte til sine velgere. Han vil respektere valgresultatet, men bare dersom han vinner. Vis mer

Viser fram våpen

- Dette er halvautomatisk AR-15. Magasinet tar 30 kuler. Den skyter så raskt som du kan fyre av, sier Joshua Glaspie. Veteranen fra fem års militærtjeneste har akkurat hentet rifla ned fra veggen der den hang mellom det amerikanske flagget og et blått flagg med teksten: «Trump - Make America Great Again.»

- Det er akkurat det vi skal gjøre, uavhengig av valgresultatet, sier Glaspie.

Han kjipper magasinet ut av geværet med raske, trente bevegelser før han viser det fram for kameraet.

- Folk spør meg om hvorfor jeg trenger en AR-15. Det er for å beskytte meg mot folka som har disse. Om det er en undertrykkende stat, tyranni eller innbruddstyver, sier han på Skype til Dagbladet.

Håper på en million

I januar har han invitert likesinnede til å marsjere mot Washington D.C., hovedstaden i USA. Han håper på å få med seg en million meddemonstranter når den nye presidenten skal avgi eden 20. januar neste år.

- Det kommer til å bli den største markeringen av amerikanske patrioter siden revolusjonen, og kommer til å finne sted uavhengig av hvem som blir valgt. Om den blir fredelig eller ikke, kommer an på hvem som vinner valget, sier Glaspie.

Han forklarer at marsjen skal holde frihetsflagget og den første grunnlovsparagrafen høyt.

- Vi skal protestere mot Hillary Clinton som president og forsvare Donald Trump hvis han vinner, sier veteranen.

- Planlegger du å bruke vold? Det høres ulovlig ut.

- Nei. Det er ikke en voldelig demonstrasjon. Hvis Hillary blir president, kommer vi til å protestere mot skattepolitikken. Vi nekter å betale skatt for noe vi ikke tror på, sier Glaspie.

- Fiksingen er bevist

Etter den siste presidentdebatten i Las Vegas sier Glaspie at demokratenes nasjonale komité (DNC) beviselig har fikset tidligere valg.

- Se på undercover-videoene som avslører at DNC betaler tilhengere for å forstyrre Trump-møter, at de busser folk rundt til forskjellige stater for å stemme flere ganger. Døde personer som avgir stemme. Wikileaks, sier han.

- Det er også bevist at de har konspirert med massemediene for å hjernevaske offentligheten med deres skjeve og korrumperte dekning. Alt dette og mere til er fakta, men offentligheten vet ikke om det fordi de kontrollerte mediene ikke rapporterer om det, sier veteranen.

- Fullstendig kaos

Veteranen mener Hillary er symbolet på den korrupte staten.

SJOKKERT: Donald Trump klarte å sjokkere Hillary Clinton, selv i den siste debatten. Video: CNN Vis mer

- Hun har ei endeløs liste av feilslåtte prosjekter, og hun gjør bare ting for seg selv. Ikke det amerikanske folket. Med demokratene bak rattet har vi endt opp med fullstendig kaos i verden, sier Glaspie.

Han reagerer også på at Clinton under debatte i Las Vegas ikke ble spurt hvorvidt hun ville akseptere en seier til Trump.

- Trump sa han ville se, men vi, folket, vil ALDRI akseptere at hun blir president, og hun blir ALDRI vår representant. Det lover jeg deg. Vi vinner 8. november med et valgskred! sier veteranen.

200 påmeldte

Da Dagbladet intervjuet Glaspie i slutten av september, hadde 200 personer meldt seg på marsjen.

- Dette sprer seg nå i sosiale medier, sier veteranen, som mener en patriot er en som tror så sterkt på landet sitt at han er villig til å ofre livet for å beskytte det.

- Det er et privilegum å leve her.

- JEG SKAL BEVARE SPENNINGEN: Trump har den siste tida kommet med en rekke anklager om valgjuks. Dette svarte han da han ble spurt om han vil godta valgresultatet. Video: CNN / Trym Mogen, Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!