Vil marsjere på hemmelig sted i Østfold til helga. - Vårt blod og vår rase står helt sentralt

Fikk forbud mot å marsjere i Fredrikstad.

PÅ NAZIMARSJ: Morten Lorentzen (53) sier han ikke er nynazist, men marsjerer her sammen med den selverklært nazistiske gruppa Den nordiske motstandsbevegelsen i Falun 1. mai i år. Foto: Filter Nyheter
PÅ NAZIMARSJ: Morten Lorentzen (53) sier han ikke er nynazist, men marsjerer her sammen med den selverklært nazistiske gruppa Den nordiske motstandsbevegelsen i Falun 1. mai i år. Foto: Filter Nyheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En høyreekstrem gruppering som kaller seg Aksjonsgruppe Ytringsfrihet, hevder de skal marsjere på ukjent sted i Østfold førstkommende lørdag. Det opplyser deres talsmann Morten Lorentzen (53) til Dagbladet tirsdag kveld.

- Vi har invitert mennesker fra en rekke partier og organisasjoner fra hele Europa, sier Lorentzen.

Han understreker at det er viktig å avholde marsjen 29. juli, fordi det er olsokaften.

- Hvorfor vil du ikke si hvor markeringen vil finne sted?

- Vi ønsker ikke politinærvær, og vil ikke risikere at hus blir brent ned på grunn av voldelige venstrefanatikere, sier 53-åringen.

Forbudt av politiet

Den planlagte demonstrasjonen er den tredje annonserte høyreekstreme markeringen i Østfold denne måneden - de to første er stanset av politiet.

Først fikk det selverklærte nynazistpartiet Den nordiske motstandsbevegelsen muntlig ja til å holde en demonstrasjon i Fredrikstad lørdag, før politiet, av frykt for vold mellom dem og antifascistiske motdemonstranter, satte ned foten.

Deretter søkte Lorentzen, på vegne av Aksjonsgruppe Ytringsfrihet, om å få holde en markering i Fredrikstads gamleby dagen etter. Også dette arrangementet ble forbudt, «av hensynet til sikkerheten for demonstrantene, eventuelle motdemonstranter og publikum for øvrig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer