NYE KRAV: Snart strammes reglene inn for innleie av arbeidskraft. Servicebransjen er en av flere bransjer som blir berørt.Foto: Andrey_Popov / Shutterstock / NTB scanpix.
NYE KRAV: Snart strammes reglene inn for innleie av arbeidskraft. Servicebransjen er en av flere bransjer som blir berørt.Foto: Andrey_Popov / Shutterstock / NTB scanpix.Vis mer

- Vil måtte nedbemanne kraftig

Bemanningsbransjen skjelver i forkant av innføringen av nye regler for innleie av arbeidskraft.

(Finansavisen): - Den positive utviklingen for bemanningsbransjen overskygges av bekymringer over de endrede rammevilkårene. Særlig bekymret er man over den rollen bransjen har som inngangsport til arbeidslivet, sier Even Hagelien, fagsjef i bransjeforeningen NHO Service og Handel, til Finansavisen.

I juni i år vedtok Stortinget innstramming i reglene for innleie av arbeidskraft. Vedtaket innebærer blant annet et forbud mot null­timerskontrakter, altså avtaler der ansatte i bemanningsselskaper står uten lønn mellom oppdrag. I tillegg er det bare bedrifter bundet av en tariffavtale som får lov til å leie inn arbeidskraft. De nye reglene vil tre i kraft 1. januar 2019.

- Med strengere regler og krav om faste stillinger, må også bemanningsbransjen stramme kraftig inn i sin rekruttering. Det er ikke noe de har lyst til å gjøre, men noe de er nødt til å gjøre for å sikre forsvarlig drift, påpeker ­Hagelien overfor avisen.

Hull i CV-en

Han viser til at rundt 40 prosent av dem som jobber i bemanningsbransjen kommer fra arbeidsledighet, og mener bemanningsbransjen har vært et av de stedene det er lettest å få jobb.

- Det er fordi bemanningsbransjen har kunnet tørre å satse på folk, selv om de har hull i CV-en eller andre utfordringer. Dermed har veldig mange fått lov til å vise seg frem, sier han til avisen.

Krevende

- De nye reglene kan også skape en annen problemstilling, nemlig at det kan bli vanskelig å dekke vikariater i helsevesenet og i barnehager. Her er det mange kortidsvikariater, som gjerne fylles av studenter som har sommerjobb, og som ikke er interessert i en fast stilling, sier Hagelien til avisen.

- Jeg er ikke helt sikker på at lovgiver har forstått konsekvensene av endringene. Bemanningsselskapene kommer til å måtte nedbemanne ganske kraftig. Det er en krevende situasjon, fortsetter han.

Sliter med å komme inn

Også Adecco trekker i første rekke frem konsekvensene for dem som er utenfor arbeidsmarkedet i dag.

- Jeg er ikke så bekymret for Adecco, men først og fremst for dem som sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet. I dag har vi for eksempel flere innvandrere, som også er analfabeter, hos en produksjonsbedrift. Jeg tror de vanskelig ville fått jobb på egenhånd, sier Torben Sneve, konsernsjef i Adecco, til Finansavisen.

Andre økonominyheter:

Byttet ut post med laks - håver inn
Danske Bank tar grep etter hvitvaskingsskandale
Millionunderskudd for Bølgen & Moi