Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil mekle i rekordlang streik

Riksmeklingsmannen vil ha et møte med førskolelærerne og Kommunenes Sentralforbund neste torsdag, i et forsøk på å få slutt på den lengste streiken i offentlig sektor på 30 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig forbereder førskolelærerne i Norsk Lærerlag en opptrapping av streiken, som har vart siden 26. mai og som omfatter 730 førskolelærere.

- Listen over hvem som skal tas ut i streik, blir klar neste mandag, sier leder for førskolelærerne i Norsk Lærerlag, Laila-Brith Josefsen.

Hun gjør det klart at det er snakk om «en større opptrapping». Ifølge Josefsen er streikeviljen fortsatt stor blant hennes medlemmer. Hun forteller at flere førskolelærere nå har henvendt seg til fagorganisasjonen og bedt om å bli tatt ut i streik.

Etter at førskolelærerlaget har lagt fram opptrappingsplanen mandag, skal førskolelærere fra hele landet samles til «oppildningsmøte» i Spikersuppa i Oslo.

Riksmeklingsmannen ønsker å bringe partene sammen før førskolelærernes opptrapping settes i verk, og arbeidet tirsdag formiddag med den formelle innkallingen til møtet neste torsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media