Vil mer enn å koke kaffe

De har til sammen 75 års tjeneste bak seg for Indremisjonsforbundet, Trud Mork og Asmund Fredly i Fuglset menighet i Molde. Nå står de i spissen for likestillingskampen i sin egen organisasjon. Godt forberedt på den bitre motstanden de vil møte. For den er massiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun for menn

- Det er ikke noe logikk i praksisen vi fører lenger. Alle fornuftige folk ser jo at det er en fordel å få med kvinner også på toppnivå. Sier vi nei til kvinnene nå, tror jeg vi vil skade vår egen organisasjon. Det er ikke dette signalet vi ønsker å møte folket med, mener Fredly.

Den tidligere Molde-ordføreren har en samlet menighet bak seg i forslaget om å endre det gammeldagse lovverket. Av andre organisasjoner er det bare Misjonssambandet som utestenger kvinner fra hovedstyret.

- Det blir brukt som argument at det står i Bibelen at det er menn som skal ha læreansvaret og vise vei til den rette levemåten, men jeg kan ikke finne noe sted hvor det står. Jeg syntes dette er helt uvirkelig, og fjernt fra den virkeligheten vi har i dag, sier Fredly. - Kvinnene er på full innmarsj overalt. Da er det helt unaturlig at ikke vår organisasjon skal følge etter, mener Trud Mork.

Hun vet at veien fram til et ja-vedtak i kveld er svært lang. Da hun som første kvinne ble valgt til leder for den lokale menigheten, var det ikke fritt for reaksjoner. Det falt ikke i god jord i alle kretser at en kvinne skulle sitte på toppen.