Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil mer enn gjerne ut igjen

Lærling og montør har «vært i koma» siden monteringsjobben gikk galt mandag.

SATT FAST: Omtrent slik ser det ut fra kurven der Kristoffer Espelund (18) og montør Kåre-Olav Farstad (31) ble hengende i 17 timer da det mandag formiddag sa «stopp». Bildet er hentet fra en tidligere anledning. Foto: Kåre-Olav Farstad
SATT FAST: Omtrent slik ser det ut fra kurven der Kristoffer Espelund (18) og montør Kåre-Olav Farstad (31) ble hengende i 17 timer da det mandag formiddag sa «stopp». Bildet er hentet fra en tidligere anledning. Foto: Kåre-Olav Farstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til tross for at lærling Kristoffer Espelund (18) ble hengende 100 meter i lufta i over ett døgn da monteringsjobben gikk galt mandag - har han ikke fått skrekken.

Espelund og montør Kåre-Olav Farstad (31) bega seg ut over Norfjorden i Stryn for å skifte ut de røde ballongene som er festet til høyspentledninger for å advare fly og helikopter, da det gikk galt mandag formiddag.

Hundre meter oppe i lufta og tvers over fjorden sa det «stopp», og montørkurven låste seg. De to skjønte straks at de måtte tilbringe natten i kurven.
   - Nærmest i koma 27 timer senere ble de reddet ned. På en pressekonferanse onsdag forteller de to at de har «sovet som en stein» etter den kalde natten ute.

- Vi har nærmest vært i koma, vi har sovet veldig godt, sier Farstad og Espelund, som jobber for Sogn og Fjordane Energi.

Byttet på å sitte og stå I løpet av natten i kurven vekslet de på å sitte og stå. De forteller at det var veldig og veldig kaldt, og vinden økte på utover natta.

Espelund og Farstad forteller at det ikke var snakk om å sove, men de duppet av - selv om det aldri ble i mer enn minuttet.

- Nå har vi det bra, har det flott - men vi er litt stive og støle i kroppen, forteller de.

- Gjør det mer enn gjerne igjen Etter flere redningsforsøk, hvorav et Sea King redningshelkopter måtte gi opp, ble redningen til slutt da et helikopter fikk sluppet ned seletøy og tau til de to.

Og «lærling-skrekken» til tross, er ikke 18-åringen skremt av opplevelsen, og vil fortsette som elektrolærling.

- Jeg har overhodet ikke fått skrekken av dette, og jeg vil nok ikke ha noe problem med å dra ut igjen. Det gjør jeg mer enn gjerne, sier han.

REDDET: 27 timer etter montørkurven sa «stopp» 100 meter oppe i lufta, ble Kåre-Olav Farstad (31) og Kristoffer Espelund (18) reddet. Foto: Scanpix
REDDET: 27 timer etter montørkurven sa «stopp» 100 meter oppe i lufta, ble Kåre-Olav Farstad (31) og Kristoffer Espelund (18) reddet. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media