Vil mobilisere for Hafslund

De ansatte i Hafslund lover full krig om det kommer et nytt bud fra finske Fortum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hovedtillitsvalgt og styremedlem Jan Torstensen i Hafslund ASA er ikke overrasket over at energikonsernet Fortum igjen prøver å få full kontroll over selskapet, som Dagbladet skrev i går.

- Foreløpig kan jeg verken avkrefte eller bekrefte at Fortum kommer med et nytt bud mandag, men det er jo ingen hemmelighet at de ønsker å få Hafslund i sin portefølje. Vi er trolig Nord-Europas mest attraktive kraftselskap, og har levert varene i alle år. Dersom budet kommer, er det full krig igjen, lover Torstensen.

Signaler

Han ser ikke bort fra at det kan bli en like omfattende batalje som under fjorårets prosess, men tror ikke politikerne vil la seg lokke av store pengesummer.

- Vi fikk ganske klare politiske signaler sist runde om at det er ønskelig å beholde Hafslund på norske hender. Nå må vi på nytt gå i samarbeid med de politiske miljøene, både lokalt og sentralt, sier Torstensen.

Frykter finnene

Han har liten tro på at en eventuell finsk overtakelse vil tilføre noe positivt for selskapet.

- Selskapet har kjøpt seg opp i Sverige i lang tid og viser tydelig at det bare er profitt de er ute etter. Vi har hatt Fortum friskt i minne i et år nå, og Mikael Lilius (konsernsjef i Fortum, red.anm.) har ikke gitt noen signaler overfor de ansatte om hva han har tenkt å utrette med Hafslund, sier Torstensen. Han hevder finnene har en helt annen kultur enn hva norske selskap er vant til, og håper inderlig de ikke får kjøpt seg opp noe mer enn de 34 prosentene de per i dag innehar.

- Jeg vil reagere med sjokk og vantro dersom byrådet sender et eventuelt nytt bud til behandling i Oslo kommunes bystyre.

KRAFTIG MOTSTAND: Ansatte i Hafslund vil mobilisere mot finsk overtakelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer