Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil møteTerra

Ordførerne krever oppvaskmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De fire kriserammede kraftkommunene ønsker nå et oppvaskmøte med Terra der de går gjennom gårsdagens tilbud om å dele tapene etter de katastrofale investeringsavtalene.


50/50

Terra tilbyr de fire kommunene å dele tapene halvt om halvt. Dermed vil kommunene slippe unna med et tap på rundt 150 millioner kroner fra tidligere investeringer, mens Terra tar ansvaret for den siste avtalene. Den siste avtalen ble inngått i sommer, og innebærer også et tap på rundt 150 millioner kroner.

Nå vil kommunene møte Terra for å diskutere premissene for en eventuell avtale ordentlig.

- Det står ikke at vi får igjen en sum. Rådet vi fikk var å få til et oppklarende møte, sier Hattfjelldals ordfører Asgeir Almås til NA24.

Kort frist

De fire kommunene har vært svært lunkne til Terras tilbud. De har fått en frist på 40 timer på å bestemme seg, noe flere ordførere har reagert på.

Ordførerne i Narvik, Rana, Hattfjelldal og Hemnes var i krisemøter med sine advokater i Oslo i går, men har ikke møtt representanter for Terra direkte.

Vil møteTerra

Terras løsningsforslag kom i går kveld, da ordførerne var på vei nordover igjen. Fristen går ut klokka 16.00 i morra onsdag.

Ordførerne selv beskriver Terras tilbud som uforståelig, og holder på sitt om å få igjen alle tap på tilsammen rundt 450 millioner kroner.

- Terra-gruppen må ta ansvar for dette som har så store kosekvenser, ikke minst med tanke på deres eget omdømme, sier ordfører Asgeir Almås.

Han er også svært skeptisk til den korte tidsfristen, og mener det ikke er slik kommune-Norge fungerer.


Vil ut av alle avtaler

Nå er altså rådet at kamphanene møtes - eller i det minste tall tar en diskusjon.men det er for tidlig å si om vi får det til innen onsdag ettermiddag, sier han.

Ordføreren sier det ikke blir snakk om en ny visitt til Oslo. Kommunene vil derfor enten arrangere en telefonkonferanse med Terra, eller la sine advokater og rådgivere gjennomføre et møte i Oslo.

- Vi står på våre krav, vi vil helt og fullt ut av dette, sier ordfører i Hemnes, Kjell Idar Juvik til Dagbladet.

BER OM OPPVASKMØTE: Fra v. ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Almås etter mandagens møte om de feilslåtte investeringene som er gjort gjennom Terra Securities. Foto: SCANPIX
BER OM OPPVASKMØTE: Fra v. ordfører i Hemnes Kjell Idar Juvik, ordfører i Narvik Karen Margrethe Kuvaas, advokat Jens I. Kobro, ordfører i Rana Geir Waage og ordfører i Hattfjelldal Asgeir Almås etter mandagens møte om de feilslåtte investeringene som er gjort gjennom Terra Securities. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media