Vil nekte å svare i retten

- Dette er ikke noen rettssak lenger, sier Moland.

VED FENGSELET:  Her er Joshua French og Tjostolv Moland på vei ut fra fengselet på tirsdag. I dag ble de to fraktet til fengselet  i hemmelighet. Foto: Espen røst
VED FENGSELET: Her er Joshua French og Tjostolv Moland på vei ut fra fengselet på tirsdag. I dag ble de to fraktet til fengselet i hemmelighet. Foto: Espen røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KISANGANI (Dagbladet.no): Utenriksdepartementets utsendte attaché ved ambassaden i Angola Christian Larssen, bekrefter overfor Dagbladet at UD i morges ble nektet adgang til fengselet der Joshua French og Tjostolv Moland har sittet arrestert.

Heller ikke nordmennenes forsvarer fikk komme inn.

- Jeg ble nektet adgang, sier André Kibambe. Veien inn til fengselet ble sperret av rundt 30 tungt bevæpnede soldater og politifolk.

Da Dagbladet forsøkte å kjøre inn på plassen bak fengselet kom rundt ti soldater løpende og hyttet med geværene.

Samtidig er de tiltalte nordmennene fraktet til rettslokalet i hemmelighet tidlig i morges.

- En gruppe på rundt ti soldater kom plutselig til fengselet tidlig i morges og dro oss med seg, sier Tjostolv Moland til Dagbladet. Nekter å vitne De to tiltalte er nå i rettslokalet, omringet av soldater. - Vi ble lenket i håndjern og fraktet vekk uten at advokaten vår eller UD ble informert. Vi visste ikke at de sto utenfor fengselet. Dette er et klart overgrep, sier Joshua French.

Sentrale kilder sier til Dagbladet at alle bevis mot de to drapstiltalte kommer til å godkjennes. De to vil nekte å svare på spørsmål i retten. - Vi kommer til å reise oss opp i retten i dag og si at vi nekter å svare på alle spørsmål fra aktor. Vi betrakter ikke saken som en rettferdig rettssak lenger, sier Moland til Dagbladet. Beskyldt for rømningsplanerIfølge Moland var årsaken til at UD og forsvareren ikke fikk komme inn i fengselet var at de ble beskyldt for at de ville hjelpe nordmennene å rømme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer