Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil nekte barnebruder å bo sammen med mannen: - Vi kan ikke akseptere barneekteskap

Har fått massiv kritikk.

NEKTER BARNEEKTESKAP: Malmö kommune vil ha slutt på at mindreårige jenter som er bortgifter, skal få bo sammen med eldre ektemenn på asylmottak. Her fra det midlertidige mottaket i messehallen i Malmö.
Foto: Drago Prvulovic / TT / NTB scanpix
NEKTER BARNEEKTESKAP: Malmö kommune vil ha slutt på at mindreårige jenter som er bortgifter, skal få bo sammen med eldre ektemenn på asylmottak. Her fra det midlertidige mottaket i messehallen i Malmö. Foto: Drago Prvulovic / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Malmö kommune vil ha slutt på at mindreårige jenter som er bortgiftet, får bo sammen med eldre ektemenn på asylmottak. Barneekteskap er forbudt i Sverige, slår kommunen fast.

- Det fins arrangerte ekteskap og det fins tvangsekteskap. Det fins ekteskap som er inngått via formyndere. Uansett hva det er snakk om, så kan vi ikke akseptere barneekteskap, sier sosialråd Carina Nilsson i Malmö kommune til Sydsvenskan.

Malmö har fått massiv kritikk etter at det ble kjent at 16 mindreårige jenter var plassert på asylmottak sammen med eldre menn de var gift med.

Nå skal kommunen gå gjennom alle saker fra 2015 og 2016 der jenter under 18 år er plassert i bolig sammen med eldre ektemenn.

Sveriges Radio avslørte tidligere i uka at fem av de seks største mottakskommunene for mindreårige asylsøkere i Sverige, blant dem Malmö, som oftest lar jenter som har fylt 15 år og er gift, få bo sammen med mannen. Dette til tross for at barneekteskap er forbudt i Sverige.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media