Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil nekte dagpenger til de som ikke tar jobben de blir tilbudt

Arbeidsministeren klar. - Religiøs overbevisning skal ikke betales av skattebetalerne.

HARDT MOT HARDT: De som nekter å ta imot den jobben de blir tilbudt, skal miste retten til dagpenger hos Nav, mener arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
HARDT MOT HARDT: De som nekter å ta imot den jobben de blir tilbudt, skal miste retten til dagpenger hos Nav, mener arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De som nekter å ta imot den jobben de blir tilbudt, skal miste retten til dagpenger hos Nav, mener arbeidsminister Robert Eriksson (Frp).

Eriksson er klar på at Nav må være streng etter Aftenpostens oppslag om at noen innvandrere avviser å ta jobber på arbeidsplasser som behandler svin eller alkohol. Nav, bedrifter og andre som arbeider med å få innvandrere i arbeid, erfarer ifølge avisa at dette er en utfordring.

- Religiøs overbevisning skal ikke betales av skattebetalerne. Hvis man kan jobbe og blir tilbudt jobb, men nekter å ta den jobben på grunn av religiøs overbevisning, kan man ikke forvente at det er skattebetalerne som skal finansiere livsoppholdet. Da må du klare deg uten penger, sier Eriksson til Aftenposten.

Han mener de som sier nei takk til jobber de blir tilbudt, skal miste dagpenger eller sosialstøtte.

- Jeg forventer en streng og korrekt praktisering av regelverket, sier statsråden.

Han presiserer at dette skal gjelde både for dagpenger og aktivitetsplikt for å få sosialstønad.

- Målet er å få folk inn i arbeidslivet, ikke låse dem til sosialstøtte eller andre trygdeordninger, sier han.

(NTB)

Hele Norges coronakart