Vil nekte Haakon og Mette-Marit å rive denne låven

- Riv heller monarkiet, sier advokat Ulrik Hegnar.

- IKON: Museumsbestyrer ved Asker museum, Fredrikke Hegnar von Ubisch, har tidligere sagt til Budstikka at «Rødlåven er et ikon i Asker-landskapet» og at kronprinsparet gir et dårlig signal til de som sitter på hus som er verdt å verne. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
- IKON: Museumsbestyrer ved Asker museum, Fredrikke Hegnar von Ubisch, har tidligere sagt til Budstikka at «Rødlåven er et ikon i Asker-landskapet» og at kronprinsparet gir et dårlig signal til de som sitter på hus som er verdt å verne. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har stormet rundt kronprinsparet etter at Mette-Marit og kronprins Haakon søkte om å rive to bevaringsverdige hus ved eiendommen deres på Skaugum, «Rødlåven» og husmannsplassen på Bråten.

Museumsbestyrer ved Asker museum, Fredrikke Hegnar von Ubisch, har tidligere sagt til Budstikka at «Rødlåven er et ikon i Asker-landskapet» og at kronprinsparet gir et dårlig signal til de som sitter på hus som er verdt å verne.  

Flere naboer og engasjerte lokalinnbyggere har sendt inn sine protester til Asker kommune. En egen Facebookgruppe «Bevar Rødlåven» er opprettet.

- Riv monarkiet isteden En som har engasjert seg i rivestriden er advokat Ulrik Hegnar. Han har tidligere sagt til Budstikka at han har blitt republikaner på grunn av rivestriden. «Riv monarkiet isteden», sa Hegnar til Budstikka i sommer. Når Dagbladet ringer han søndag er han fortsatt like oppgitt.    - Det er helt utrolig at kronprinsparet får lov til å slippe unna med å få oppføre seg slik. De har helt bevist latt verneverdige bygninger innenfor Semsvannet værnområde forfalle slik at de lettere kan rive dem seinere, sier Hegnar. Han viser til at kongefamiliens kommunikasjonssjef har sagt at bygningene ikke «lenger egnet til det de ble bygget for. De er ikke i bruk, og det er ikke behov for dem i dag».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer