Vaksinering

Vil nekte uvaksinerte barn adgang til skolen

Frps landsmøte skal ta stilling til et forslag om obligatorisk vaksinering mot meslinger og at skoler må kunne stille vaksinekrav.

OBLIGATORISK: Frp skal behandle et forslag om at uvaksinerte barn skal nektes adgang til skolen, og at ansatte som nekter å vaksinere seg selv, kan bli sagt opp. Foto: NTB Scanpix
OBLIGATORISK: Frp skal behandle et forslag om at uvaksinerte barn skal nektes adgang til skolen, og at ansatte som nekter å vaksinere seg selv, kan bli sagt opp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trøndelag Fremskrittsparti står bak et forslag som åpner for at skoler kan nekte ikke-vaksinerte elever å komme på skolen dersom de ikke er vaksinerte, skriver NRK.

- Vi mener at det kan være en type tiltak som kan hjelpe på å få vaksinasjonsgraden opp. Vi mener at dette er en så viktig sak, og det er så viktig å beskytte de svakeste blant oss, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp) til kanalen.

Det foreslås at flyktninger og asylsøkere skal vaksineres så raskt som mulig etter ankomst og at både skoler og barnehager skal kunne stille krav om vaksinering. Ansatte innen helse, skole og barnehage skal kunne få sparken hvis de nekter å vaksinere seg, foreslås det.

- Det må være noen ris bak speilet hvis man skal få til at flere vaksinerer seg, sier Bjørnstad.

Frp skal ha landsmøte i starten av mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer