Nakstad etter festhelg i finværet:

- Vil nok se mer av dette

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet tror ikke åpne uteserveringer i hovedstaden vil løse problemet med samlinger i finværet.

PARKLIV: Helga var preget av varme dager, og folk i Oslo benyttet anledningen til å samles i mange av byens parker. Dette sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad kommer med en klar oppfordring til festklare Oslo-borgere. Video: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Over hele landet søkte våryre nordmenn ut i finværet i helga, og politiloggene var fulle av både feststøy og ansamlinger. Nakstad gikk søndag formiddag ut i Dagbladet og advarte om at større samlinger utover våren i verste fall kunne forsinke den nasjonale gjenåpningen.

- Jeg tenker det er helt naturlig at folk trekker ut når det er fint vær. Og vi synes det er bedre å være utendørs enn innendørs, fordi det er mindre smitterisiko. Men da er det om og gjøre å ikke være for mange for tett og ikke gjøre det til store fester. Men klarer man å unngå det, så er det egentlig bare positivt at man er utendørs, sier Nakstad til Dagbladet TV mandag.

Skeptisk til Oslo-åpning

Den nasjonale skjenkestoppen ble opphevet fredag, og mange prioriterte en etterlengtet utepils i helga. I Oslo har det vært skjenkestopp siden november, og flere, blant annet restaurant- og bareier Torgeir Ambriz Standal, peker på at uteserveringene bør få åpne - alternativt uten skjenking av alkohol.

Nakstad er imidlertid skeptisk til at dette er noen løsning på parkansamlingene i hovedstaden, og mener helgas tendenser er noe man vil se mer til framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer