- Vil nok slå oss på pris

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rema-eier Odd Reitan innrømmer at tyske Lidl vil kunne tilby en del varer til lavere pris enn Rema, som for tida har Norges billigste matbutikker.

Likevel er ikke Rema-Reitan redd for konkurranse fra utenlandske gigantkonsern med milliarder av kroner på bok.

- Vi er etablert i Danmark og der konkurrerer vi mot Aldi, som er desidert størst i Europa. De er ganske lik Lidl, og vi klarer oss veldig godt i den konkurransen, sier Reitan.

Han mener at de tyske gigantene står for to ting vi nordmenn ikke liker: Søkkrike familiekonsern og butikker med et snevert utvalg.

- Det verste er at de har så ufattelig mye «pæng», at de har råd til å gå med underskudd i mange år. Derfor kan det være at de klarer å være billigere enn oss i en startfase. Det gjelder spesielt hvis de bare har 1000 varesorter i butikkene sine og mange av dem er Lidls egne produkter. Vi må konkurrere på norske merkevarer. Der skal de ikke klare å ta oss på pris, mener Reitan.

Han er heller ikke redd for å bli slukt av Lidl.

- De klarer ikke å kjøpe oss opp hvis ikke vi selv vil det. Jeg utelukker ikke at vi en gang kommer til å søke internasjonale samarbeidspartnere, men det blir i så fall ikke med nytt konsept og utenlandsk navn. Her i Norden tror jeg Rema-modellen er bedre enn ekstrem-lavpriskjedenes konsepter, sier Odd Reitan.