Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil øke Berlusconis mediemakt

Det italienske senatet godkjente tirsdag en ny kringkastingslov som kan gi milliardær og statsminister Silvio Berlusconi nye muligheter til å utvide sitt medieimperium.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 160 mot 120 stemmer gikk det italienske senatet inn for lovforslaget som er utarbeidet av Berlusconis kommunikasjonsminister Maurizio Gasparri. Dersom loven blir godkjent av Underhuset kan den føre til at Fininvest, mediegruppen som kontrolleres av Berlusconis familie, sprer sine interesser i TV og forlagsvirksomhet til radio og trykkpresse.

Berlusconi-imperiet består allerede av Italias tre største kommersielle fjernsynskanaler, landets største forlagshus, filmdistributør og reklameselskap samt to landsdekkende aviser.

Gjeldende lover har hindret Berlusconi i å utvide sitt eierskap i italienske medier og i henhold til en høyesterettsdom skulle han ha solgt en av sine tre fjernsynskanaler.

Den nye medieloven vil endre dette. Investeringsselskapet Fininvest vil kunne ta over eierskapet i familiens aviser og fjernsynsselskapet Mediaset vil kunne kjøpe seg inn i det italienske radiomarkedet. Berlusconi vil dermed få et enda bedre grep om reklamemarkedet.

- Loven vil være positiv for Berlusconi-familien. Alle restriksjonene vil bli fjernet, sier Fabrizio Perretti, som er professor ved Bocconi Universitet i Milano.

(NTB)