Vil øke gavefradraget for privatpersoner med 13 000 kroner

Knut Arild Hareide, Siv Jensen, Erna Solberg og Trine Skei Grande sier at de vil gjøre det enklere for frivillige organisasjoner.

BLÅ GJENG: De fire partilederne stilte stilte i samme farge under møtet med pressen i Arendal. Foto: Tore Bergsaker/ Dagbladet
BLÅ GJENG: De fire partilederne stilte stilte i samme farge under møtet med pressen i Arendal. Foto: Tore Bergsaker/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL/OSLO (Dagbladet): Knut Arild Hareide (Krf), Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H) og Trine Skei Grande (V) møtte pressen i Arendal i dag, og fortalte at de vil gjøre det mer lønnsomt å gi penger til frivillige organisasjoner.

De vil øke gavefradraget for privatpersoner fra 12 000 kroner til 25 000 kroner, og for bedrifter øke fradraget til 100 000 kroner.

- Samlet politikk - Noe av det som skiller oss fra den sittende regjeringen er at vi har en samlet politikk for å styrke frivilligheten i samfunnet, sier Solberg.

Trine Skei Grande sier at de vil fjerne byråkratiet for de frivillige, blant annet ved å ha en gjennomgang av de nasjonale støtteordningene for frivillighet, slik at ordninger kan forenkles.

- Vi vil forenkle og forbedre systemet, og det gir bedre økonomi til de frivillige, sier Venstre-lederen.

- Styrer frivillige Hun mener at den rødgrønne regjeringen bare ønsker å gi støtte til frivillighet på oppdrag fra det offentlige.

- Regjeringen ønsker å styre de frivillige, mens de frivillige selv vil bestemme selv over sin frivilligehet. Frivillighet er ikke bare til for å gjøre statens oppgaver, sier Skei Grande.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.