I RETTEN: Forsvarer Jens-Ove Hagen og etterforskningsleder Helle Kristin Gulseth fra Spesialenheten før det forrige rettsmøtet i korrupsjonssaken mot politispaneren Eirik Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I RETTEN: Forsvarer Jens-Ove Hagen og etterforskningsleder Helle Kristin Gulseth fra Spesialenheten før det forrige rettsmøtet i korrupsjonssaken mot politispaneren Eirik Jensen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Vil oppheve isolasjonen av Jensen

Men spesialenheten ønsker å varetektsfengsle politimannen i fire nye uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til uka går fengslingspersioden for politioverbetjent Eirik Jensen ut. 56-åringen er siktet for grov korrupsjon og har sittet fire uker isolert i varetektsfengsling.

- På bakgrunn av etterforskingen som er gjennomført etter pågripelsen mandag 24. februar anser Spesialenheten at det fortsatt er skjellig grunn til mistanke om grov korrupsjon. Vi opprettholder derfor siktelsen. Spesialenheten anser også at forlenget fengsling er nødvendig fordi vi anser at det er bevisforspillelsesfare. En begjæring om forlenget fengsling i fire uker vil bli fremmet for domstolen, skriver Spesialenheten for politisaker i en pressemelding.

Jensen har til nå sittet isolert. Det trenger han trolig ikke fra neste uke.

- Det vil ikke bli begjært forlenget isolasjon. Det vil bli begjært brev- og besøksforbud og at siktede ikke skal ha adgang til aviser og kringkasting. Behovet for varetektsfengsling vil bli vurdert fortløpende, opplyser Spesialenheten.

Dagbladet snakket med Jensens forsvarer Jens-Ove Hagen tidligere. Han sa da at mente Jensen måtte løslates.

- Jeg mener tiden er moden for at han må løslates. Etter min mening er det ikke lenger grunnlag for å holde ham fengslet. Jeg mener mistanken mot ham er svekket, og at det ikke er noen form for bevisforspillesesfare, sier Hagen.

Spesialenheten skriver etterforskningen er omfattende og varsler at den vil ta tid.

- Det er blant annet fordi den dekker et stort tidsrom. Det vil framover være nødvendig å avhøre en rekke vitner som kan forklare seg om forhold som er sentrale for mistankegrunnlaget i saken.  Dette omfatter også avhør av vitner som siktede mener er viktig for hans forsvar, skriver spesialenheten.

- Den videre etterforskningen tar sikte på å få bekreftet eller avkreftet mistanken som nå foreligger. Så langt bygger mistanken og siktelsen både på informasjon fra vitneavhør og annet materiale som er innhentet. Omfattende informasjonsinnhenting pågår fremdeles, opplyser de.

Spesialenheten opplyser at det er gjennomført fire avhør av Jensen. Der har det blant annet blitt lagt til rette for at han skal kunne forklare seg fritt omkring anklagen mot ham og sentrale forhold i grunnlaget for mistanken, ifølge spesialenheten.

- Siktede er også bedt om å svare på konkrete spørsmål som knytter seg direkte opp mot bevis i saken, herunder opplysninger fra vitneavhør og innhentet dokumentasjon, skriver de.