Vil opprette narko-«NAV»

10 år med justisministere enige om ny narkotikapolitikk.

ENIGE: Hverken tidligere justisminister Odd Einar Dørum eller dagens minister, Knut Storberget, vil avkriminalisere narkotika. Begge ønsker varme hender og levende mennesker inn på behandlingssiden. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
ENIGE: Hverken tidligere justisminister Odd Einar Dørum eller dagens minister, Knut Storberget, vil avkriminalisere narkotika. Begge ønsker varme hender og levende mennesker inn på behandlingssiden. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Partipolitikk må vike, sier Justisminister Knut Storberget (Ap). I regjeringskvartalets høyblokk sitter 10 år med justisministere samlet over ett dokument. Odd Einar Dørum (V) nikker når Storberget sier at endring av Norges ruspolitikk blir en av neste års viktigste politiske saker. Årsaken til at de to er samlet er Dørum og det kriminalitetsforebyggende råds (KRÅD) svar på Stoltenbergutvalgets rapport om narkotika.

«NAV»-senter Dørum snakker mye om at narkomane skal møtes med varme hender av levende mennesker. Rapporten foreslår å opprette mottaks- og oppfølgingssentere.

- Det kan sees på som et «NAV»-senter, der narkomane kan finne alle hjelperne på ett sted, sier Odd Einar Dørum.

Ifølge uttalelsen er målet at rusmisbrukernes behov skal sees i en tverrfaglig sammenheng. Et av hovedmålene er å redusere ventetiden for poliklinisk behandling. Dørum ønsker et skreddersydd hjelpeapparat som samsvarer med prinsippet i Portugal-modellen.

- Alle skal ha en sjanse til hjelp, sier Dørum.

Utfordring Høringsuttalelsen fra Dørums råd åpner med å statuere et grunnleggende prinsipp: narkomane skal hjelpes, ikke straffes. Det er både nåværende og forhenværende justisminister enig i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer