Vil orientere Stortinget

Knut Storberget vil legge fram alt om overvåkingsskandalen så snart han får fakta på bordet.

 VET IKKE MER ENNÅ: Justisminister Knut Storberget har foreløpig ikke fått informasjonen han har etterlyst fra PST, men lover å legge saken fram for Stortinget når alle fakta er på bordet. Foto: NINA/HANSEN, Dagbladet
VET IKKE MER ENNÅ: Justisminister Knut Storberget har foreløpig ikke fått informasjonen han har etterlyst fra PST, men lover å legge saken fram for Stortinget når alle fakta er på bordet. Foto: NINA/HANSEN, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Justisminister Knut Storberget vil komme med en redegjørelse overfor Stortinget så snart han har fått alle fakta på bordet, sier kommunikasjonsrådgiver Marit Hofstad Haugen i Justisdepartementet.

Justispolitikere på Stortinget har reagert sterkt på saken, og kaller den alvorlig og sjokkerende. De krever i Dagbladet i dag at ministeren klargjør saken.  

Når redegjørelsen vil komme, er uklart. Justisminister Knut Storberget har ennå ikke mottatt redegjørelsen som han har bedt om fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Politidirektoratet.  

Justisdepartementet undersøker også saken internt. Overvåkingssaken går ti år tilbake i tid, og på den tida har det vært bare to justisministre. Odd Einar Dørum fra 2001 til 2005 og Knut Storberget fra 2005. Dørum sa til Dagbladet i går kveld at heller ikke han har visst om saken.  

- Det kan imidlertid være andre i departementet som har kjent til saken, sier Haugen.  

Statsminister Jens Stoltenberg kommenterer heller ikke saken nå. Han reiser til New York i dag, men holdes løpende orientert om saken, ifølge statssekretær Mina Gerhardsen.