Vil overgi seg

Saudi-Arabia forhandler med al-Qaidas leder i Midtøsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som trolig er terrornettverket al-Qaidas leder på den arabiske halvøy, forhandler nå med myndighetene i Saudi-Arabia om å overgi seg. Det opplyser den muslimske geistlige Safar al-Hawaly til nyhetsbyrået AP.

En mellommann skal ha blitt sendt til terrorlederen Saleh Mohammed al-Aoofi i går kveld. Nyhetsbyråets kilde opplyser ikke hvor i hjemlandet al-Aoofi befinner seg.

Sjeik al-Hawaly sier at han har flere ganger har sørget for kontakt mellom voldelige ekstremister og myndighetene. Soldater ransaket al-Aoofis antatte gjemmested tirsdag denne uka, uten å finne ham.

Men terrorsjefens kone og barn skal være tatt i forvaring. Ransakingen gjorde at politiet fant hodet til den likviderte amerikaneren Paul M. Johnson i en fryser. Amerikaneren ble bortført og halshogd i juni.

Regjeringens tilbud om delvis amnesti til etterlyste terrorister er i ferd med å løpe ut. Ingen nøkkelmenn i det saudiarbiske terrormiljøet har foreløpig bitt på garantien mot dødsstraff. Men seks andre har meldt seg, blant dem Khaled al-Harb, som har hatt nær kontakt med Osama bin Laden.

Det saudiske innenriksdepartementets collage som viser hvordan man antar al-Aoofi kan se ut.