Vil overkjøre eksklusjonen av Apenes

Høyres generalsekretær.

Georg Apenes ble mandag kveld ekskludert som medlem i Fredrikstad Høyre.
Foto: Erik Johansen / SCANPIX
Georg Apenes ble mandag kveld ekskludert som medlem i Fredrikstad Høyre. Foto: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble Georg Apenes ekskludert fra Fredrikstad Høyre under et ekstraordinært styremåte. I dag sier generalsekretæren i Høyre, Trond Reidar Hole, at han regner med at Høyre Østfold ber om at partiet i Fredrikstad gjør om eksklusjonen, melder TV2 Nyhetene. 

- I Høyre er eksklusjoner uhyre sjelden, det skal være stor takhøyde. Derfor er jeg er enormt fornøyd med at stortingsrepresentant Martin Engeset, som var den angrepne part i dette tilfellet, har gjort det klart at han tar avstand fra eksklusjonen, sier generalsekretær i Høyre, Trond Reidar Hole, til TV 2 Nyhetskanalen.

Generalsekretæren sier også at han ikke tror saken vil skade partiet.

Diskusjonen har vært heftig i Østfold Høyre de siste dagene etter at Apenes gikk ut og kritiserte stortingsrepresentant Martin Engset, og kalte ham inkompetent. Andre medlemmer hevder at de har skal ha blitt kuet av Apenes, og at han skal ha skremt folk fra å uttale seg.

Martin Engset reagerte i går sterkt på at lokallaget nå ekskluderer Apenes på grunn av kritikken av ham, og bestrider lovligheten av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer