Georg Apenes ble mandag kveld ekskludert som medlem i Fredrikstad Høyre.
Foto: Erik Johansen / SCANPIX
Georg Apenes ble mandag kveld ekskludert som medlem i Fredrikstad Høyre. Foto: Erik Johansen / SCANPIXVis mer

Vil overkjøre eksklusjonen av Apenes

Høyres generalsekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble Georg Apenes ekskludert fra Fredrikstad Høyre under et ekstraordinært styremåte. I dag sier generalsekretæren i Høyre, Trond Reidar Hole, at han regner med at Høyre Østfold ber om at partiet i Fredrikstad gjør om eksklusjonen, melder TV2 Nyhetene


- I Høyre er eksklusjoner uhyre sjelden, det skal være stor takhøyde. Derfor er jeg er enormt fornøyd med at stortingsrepresentant Martin Engeset, som var den angrepne part i dette tilfellet, har gjort det klart at han tar avstand fra eksklusjonen, sier generalsekretær i Høyre, Trond Reidar Hole, til TV 2 Nyhetskanalen.


Generalsekretæren sier også at han ikke tror saken vil skade partiet.

Diskusjonen har vært heftig i Østfold Høyre de siste dagene etter at Apenes gikk ut og kritiserte stortingsrepresentant Martin Engset, og kalte ham inkompetent. Andre medlemmer hevder at de har skal ha blitt kuet av Apenes, og at han skal ha skremt folk fra å uttale seg.

Martin Engset reagerte i går sterkt på at lokallaget nå ekskluderer Apenes på grunn av kritikken av ham, og bestrider lovligheten av dette.

- Dette er det Fredrikstad Høyres styre som har besluttet. Og jeg synes beslutningen er uklok. Høyre har ingen historie for å ekskludere folk, så vidt jeg vet, sa han til Dagbladet.no i går.

Dagbladet.no kommer med mer.