Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil overta kidnapperens hus

Den kidnappede Natascha Kampusch (18) gjør krav på huset der hun ble holdt innelåst i åtte år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kampusch tyr til juridisk hjelp for å få retten til villaen der hun ble holdt fanget i åtte år av elektrikeren Wolfgang Priklopil. Nataschas advokat Günther Harrich uttaler til The Sun at Natascha kan ønske å vende tilbake til kjelleren der hun ble innestengt.

- Hun kommer ikke til å selge huset om hun får det, sier Harrich i følge Expressen.


Eid av kidnapperens mor


Natascha mener at hun har rett på huset som en erstatning etter alt hun har gått gjennom. Priklopil, som tok livet av seg kort tid etter at Natascha rømte fra fangenskapet i huset hans, eide mesteparten av villaen. Hans mor eier fremdeles litt over 40 prosent av boligen, men advokat Harrich tror ikke hun kommer til å ha noen innvendinger mot at Natascha får overta boligen.

- Det handler tross alt om kompensasjon for hans offers smerte og lidelse, sier advokaten.

I følge The Sun er boligen verdt om lag 120 000 pund, og dermed blir Nataschas krav på morens resterende del på ca 80 000 pund, eller 950 000 kr. Hun gjør også krav på noen av Priklopils eiendeler, blant annet to biler som kidnapperen skal ha eid.


Fremdeles forvirret


Natascha har fra første stund etter rømningen uttrykt vennlige følelser overfor kidnapperen Priklopil, og har tidligere uttalt at hun sørger over hans død. Eksperter knyttet til saken mener at hun har store vanskeligheter med å forstå grusomheten i sin egen kidnapping.

- Priklopil var ikke bare den dominante og slemme kidnapperen, han var også en far, en venn og muligens en elsker, sier psykolog Rainhard Heller til The Sun.

Avisen skriver også at naboer har sett jenta og Priklopil sammen i hans bil, og at hun så avslappet ut sammen med ham.

Det er forventet at Natascha kommer til å motta en erstatningssum etter kidnappingen på 450 000 pund, om lag 5,3 millioner kroner.
Advokat Harrich har også satt opp en konto for private donasjoner til kidnappingsofferet.

VIL OVERTA: I dette huset i Wien i Østerrike ble Natascha Kampusch holdt fanget i åtte år. Nå krever hun å få huset som erstatning. Foto: Scanpix
VIL OVERTA: I dette huset i Wien i Østerrike ble Natascha Kampusch holdt fanget i åtte år. Nå krever hun å få huset som erstatning. Foto: Scanpix Vis mer