Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil overtale drapssiktet

Norges ambassadør Peter Ræder vil forsøke å overtale drapssiktede Osman Omar Osman til å la barna reise til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): - Jeg vil veldig gjerne ha et samtykke fra faren, så jeg må jobbe litt mer med ham og se om jeg kan få til dette. Jeg vil fryktelig nødig komme i en situasjon hvor dette skjer mot hans ønske, sier Ræder til Dagbladet.

Ambassadøren, som til vanlig er stasjonert i Saudi-Arabia, er i Nord-Irak for å ivareta norske interesser etter drapet på Namsos-kvinnen Marita Strøm (38). Han har besøkt hennes drapssiktede ektemann i fengslet, og de tre døtrene, som nå tas hånd om av sine tanter i Irak.

- Forferdelig ulykkelig

- Faren var forferdelig ulykkelig da jeg traff ham, og han sa med en gang at han ikke tålte tanken på at barna skulle forlate landet uten ham, sier Ræader, som håper å få snakket med den siktede faren på nytt i dag.

- Hva skjer hvis du ikke greier å overtale faren?

- Jeg vil ikke spå noe om det, for vi må prøve å unngå en sånn situasjon. Kommer vi dit, må vi prøve å takle det, kanskje bør vi la det gå litt tid.

Ræder understreker at de tre barna på ett, to og fire år etter forholdene har det bra.

- På kort sikt tror jeg ikke det er noen forferdelig løsning at barna er hos sin familie i Irak, men på litt lengre sikt så er det nokså opplagt at de bør komme til Norge.

Nye opplysninger

Ifølge den siktede mannens norske forsvarer, Brynjar Meling, har flere personer med tilknytning til Kurdistan vært i kontakt med hans kontor.

- Dette er opplysninger som, dersom de medfører riktighet, vil kunne reinvaske min klient. Opplysningene går direkte inn i hendelsesforløpet. Jeg har meddelt denne informasjonen til UD og til stedlig politi, sier Meling, som ikke ønsker å konkretisere hva opplysningene går ut på.

- Opplysningene kommer fra personer som ikke har tilknytning til siktedes familie, og som ikke har noen egeninteresse i saken, sier Meling.

Personene som har kontaktet advokaten, skal ifølge Meling være engstelige for å snakke direkte med kurdisk politi.

Den planlagte rekonstruksjonen av drapet på Marita Strøm ble i går utsatt. Det var i går uklart når den vil bli gjennomført.

DRAPSSIKTET: Osman Omar Osman er siktet for å ha drept sin kone, Marita Strøm.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling