Vil overtale siktede til nye avhør

Politiet vil i dag forsøke å overtale to av de siktede i Orderud-saken, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød, til å gå med på nye avhør. Forsvarerne deres avviser at de vil gå med på dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg tror Kirkemo og Grønnerøds avhørsnekt bare er midlertidig. Det har versert en del misforståelser mellom oss og forsvarerne, men vi skal klare å rydde opp i dette, sier politiadvokat Tom Danielson til NTB.

Mandag skal han ha et oppklaringsmøte med etterforskerne i saken, og deretter vil han ta kontakt med Kirkemo og Grønnerøds forsvarere.

Neppe aksept

Ifølge forsvarerne vil det imidlertid ikke bli så enkelt å få de to siktede til å ombestemme seg.

- Dersom Danielson tror det holder å arrangere et møte med etterforskerne, må han våkne. Hvis min klient, Lars Grønnerød, skal endre sin beslutning om å nekte å forklare seg, må han møte større forståelse fra politiet. Samarbeidsklimaet må endre seg, sier advokat Steinar Wiik Sørvik til NTB.

- Helt nytteløst, supplerer advokat Tor Kjærvik.

- Danielson må være klar over at en siktet har rett til å nekte å forklare seg. Min klient, Kristin Kirkemo, mener at hun har sagt alt hun kan si om denne saken, framholder Kjærvik.

Kjølig klima

Det synes nå også klart at samarbeidsklimaet mellom advokat Steinar Wiik Sørvik og politiets etterforskningsleder Tom Danielson nærmer seg frysepunktet.

- Vi har hatt et særlig kommunikasjonsproblem med denne forsvareren, innrømmer Danielson.

- Det stemmer for så vidt. Vi er fundamentalt uenige, og snakker to forskjellige språk. Helt siden min klient ble pågrepet for over seks uker siden, har han samarbeidet uten å få noe igjen. Politiet prioriterer ikke etterforsking av det som styrker Lars Grønnerøds historie, mener Wiik Sørvik.

Han står fast ved kritikken mot politiets avhørsmetoder.

- De ber Lars Grønnerød fortelle samme historie om og om igjen. Så langt har de bare to ganger kunnet konfrontere ham med nye opplysninger, sier Wiik Sørvik.

Han er særlig oppbrakt over at politiadvokat Bjørn Arne Tronier bebudet forlenget varetektsfengsling av Grønnerød.

Før dette skal politiet ha prøvd å få Grønnerød til å bytte forsvarer.

- Etterforskingsledelsen burde tatt kontakt før dersom de vil ha Grønnerød til å forklare seg videre. Nå begynner det å bli vel seint, sier Wiik Sørvik.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer