Vil påkjære varetekt for 15-åring

Forsvareren til 15-åringen som er siktet for å ha voldtatt en 11 år gammel jente vil påkjære kjennelsen om fire ukers varetektsfengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 15 år gamle gutten ble tidligere i dag varetektsfengslet i fire uker, og vil sone i en barneverns-institusjon hvis kjennelsen blir stående.

- Advokat John Arild Aasen og jeg har kommet til at vi vil anbefale vår klient å påkjære kjennelsen. Jeg vil snakke med ham om dette først, men regner med at kjennelsen blir påkjært i morgen, sier advokat Aase Haukaas Gjerde til Dagbladet :på nettet i kveld.

Hun regner med at det vil gå et par dager før Borgarting lagmannsrett får behandlet påkjæringen.

- Grunnen til påkjæringen er at det er uforholdsmessig å varetektsfengsle en person som er yngre enn 16 år, sier Haukaas Gjerde.

I påtaleinstruksen står det at politiet alltid skal vurdere andre tiltak enn varetektsfengsling for barn under 16 år. Guttens advokater jobber nå sammen med politiet for å finne alternativer til varetekt. Politiet prøver nå å få ham inn på en barnevernsinstitusjon.

- Vi vil så snart som mulig forsøke å få ham overført til en eller annen institusjon innen barnevernet. Men min erfaring er at barnevernet som regel har små ressurser når det gjelder denne typen institusjonsplasser. Underkapasitet skaper mange dårlige løsninger, sier politiadvokat Sven T. Røer til NTB.

Han mener det er vanskelig å si når gutten eventuelt kan få en plass.

- Hvis det finnes en ledig akuttplass, kan det kanskje ordnes i løpet av en uke, sier Røer, som mener at gutten må inn på en lukket institusjon.

Bistandsadvokat Pål O. Haugland, som representerer jenta og hennes familie, kommenterer saken slik:

- Vi ser at det er dramatisk å sette et barn i fengsel.

Men når det er snakk om en så alvorlig forbrytelse, er det riktig med fengsling, mener Haugland.

15-åringen har erkjent at han har voldtatt jenta, men han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Den 11 år gamle jenta har vært i dommeravhør og forklart seg. Hun har pekt ut den siktede 15-åringen på et klassebilde.

Rettsmøtet i dag gikk for lukkede dører på grunn av siktedes unge alder, og av hensyn til privatlivets fred både for 15-åringen og den 11 år gamle jenta.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 567181559


Varnish cache server