Vil pålegge tannlegene å ha kassaapparat

Knut Storberget (Ap) er overrasket over tannlegene som jobbet svart for 19,3 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Momsforskriftene lister opp en rekke tjenester som ikke er merverdipliktige. Dette gjelder helsetjenester og tannlegetjenester.

Ettersom de ikke er momspliktige, trenger de heller ikke kasseapparat. Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann Knut Storberget mener nå at også tannleger må ha kasseapparat, selv om de ikke skal innkreve moms for staten.

Tankevekker

Fire tannleger i Oslo er under etterforskning, siktet for å ha unndratt 19 millioner kroner fra beskatning. I følge Oslo likningskontor skal de fire ha boret svart, uten å gi kundene sine en kvittering.

- Saken om de fire tannlegene viser bare at også tannlegebransjen må ha kasseapparater. Saken overrasker meg, og må være en tankevekker i arbeidet med økonomisk kriminalitet, sier Storberget til Dagbladet.no.

Det er finanskomiteen som har ansvaret for momslovgivningen og Finansdepartementet som utarbeider forskriftene til loven. Storberget mener finanspolitikerne nå må se på denne saken.

Regelendring

- Vi bruker ganske mye ressurser og lovverk på å ta folk som begår mindre kriminelle handlinger, som vinningskriminalitet og narkomane som bruker stoff. Men når det kommer til de som driver med økonomisk kriminalitet så er ikke lovverket alltid godt nok, sier AP-politikeren.

Han sier det ikke alltid bare er et spørsmål om ressurser for å avdekke alvorlig kriminalitet. Når det gjelder svart arbeid blant tannleger kan mye gjøres ved bare å pålegge tannlegene å ha kasseapparat.

MÅ FÅ KASSE:</B> Stortingspolitiker Knut Storberget kan ikke forstå hvorfor ikke tannleger må ha kasseapparat, som alle andre som driver næringsvirksomhet.