Grønt valgflesk:

Vil plante 100 000 trær i Oslo

Innen 2030 skal det plantes 100 000 nye trær i Oslo, hvis MDG får det som de vil. Og trærne skal ikke plantes i skogen.

TRIVES MED TRÆR: Lan Marie Berg og Hanna Marcussen fra Miljøpartiet de grønne mener trær gjør byen triveligere. Nå vil de ha 100 000 flere. Foto: Hans Arne Vedlog
TRIVES MED TRÆR: Lan Marie Berg og Hanna Marcussen fra Miljøpartiet de grønne mener trær gjør byen triveligere. Nå vil de ha 100 000 flere. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi vil ha 100 000 flere trær i Oslo innen 2030 for å gjøre byen vår bedre å bo i, sier Lan Marie Berg (MDG), i dag byråd for miljø og asamferdsel i Oslo.

Sammen med Hanna Marcussen, byråd for byutvikling i Oslo, lanserer hun MDGs valgløfte om de vinner valget i Oslo i høst.

- Vi vet at å ha mye grøntområder rundt seg skaper en triveligere by. Tilbakemeldingen fra folk er at de er utrolig opptatt av å ha grønt rundt seg, sier Marcussen

- 100 000 trær, er det plass til det da?

- Vi har målinger fra Plan- og bygningsetaten som viser at det er mellom 700 000 og 1,2 millioner trær i byggesonen i Oslo, altså ikke marka. Da er 100 000 trær helt realistisk å få til, sier hun.

Bedre luft og klima

Ifølge Berg vil treplantingen også virke som et klimatiltak.

- Nedbøren i Oslo har økt. Vi får store regnskyll, noe vi har sett både tidligere i sommer og i fjor. Det gjør at byen vår må absorbere vann raskere enn i dag, slik at det ikke skaper oversvømmelser. Å plante flere trær vi hjelpe oss å tilpasse oss de klimaendringene vi uansett får. Dessuten vet vi at trær er bra for å ta opp CO2, sier Lan Marie Berg. Også bylufta blir bedre med flere trær, fortsetter de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer