Vil plusse 750 millioner på Listhaugs bondetilbud

Slik vil Sp lokke KrF og Venstre bort fra regjeringen.

LOKKEPENGER: - Senterpartiet har store ambisjoner på vegne av norsk matproduksjon. Hvis man tar utgangspunkt i at man skal opp på det innteksnivået i fjorårets oppgjør, så betyr det at man må 750 millioner kroner opp fra det som var regjeringens tilbud, sier leder i næringskomiteen Geir Pollestad (Sp). Her med partileder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LOKKEPENGER: - Senterpartiet har store ambisjoner på vegne av norsk matproduksjon. Hvis man tar utgangspunkt i at man skal opp på det innteksnivået i fjorårets oppgjør, så betyr det at man må 750 millioner kroner opp fra det som var regjeringens tilbud, sier leder i næringskomiteen Geir Pollestad (Sp). Her med partileder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Senterpartiet har store ambisjoner på vegne av norsk matproduksjon. Hvis man tar utgangspunkt i at man skal opp på det innteksnivået i fjorårets oppgjør, så betyr det at man må 750 millioner kroner opp fra det som var regjeringens tilbud.

Det sier leder i næringskomiteen Geir Pollestad (Sp) til Dagbladet.

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet brøt i natt landbruksforhandlingene med støttepartiene Kristelig Folkeparti og Venstre etter å ha forhandlet siden i går kveld.

KrF og Venstres krevde 250 millioner kroner mer enn det landbruks- og matminister Sylvi Listhaugs (Frp) først tilbud.

Regjeringen har i statsråd i dag bare gjort ørsmå endringer på landbruksminister Sylvi Listhaugs (Frp) havarerte forslag jordbruksoppgjør.

Det betyr at Stortinget i dag fikk tilsendt en proposisjon som det ikke er flertall for, tross et siste forsøk gjennom forhandlinger mellom regjeringspartiene og Venstre og KrF seint i går kveld.

De fire samarbeidspartiene har i dag spilt ned dramatikken, og varslet at de kommer til å fortsette å forhandle seg i mellom på Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer