Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil prate alvor med Jens

Barack Obama ber om møte på Nobeldagen.

 HAR MØTTE HVERANDRE FØR:  Barack Obama og Jens Stoltenberg sammen med andre statsledere på NATOs 60-års-jubileum i Strasbourg 4. april i år. Fra venstre Storbritannias statsminister Gordon Brown, Barack Obama, Polens president  Lech Kaczynski, Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Jens Stoltenberg.  Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABA.
HAR MØTTE HVERANDRE FØR: Barack Obama og Jens Stoltenberg sammen med andre statsledere på NATOs 60-års-jubileum i Strasbourg 4. april i år. Fra venstre Storbritannias statsminister Gordon Brown, Barack Obama, Polens president Lech Kaczynski, Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Jens Stoltenberg. Foto: SCANPIX/EPA/CHRISTOPHE KARABA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
USAs president Barack Obama har bedt statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sette av tid til et møte på Nobeldagen 10. desember.

Møtet vil finne sted etter at Obama har vært i Oslo rådhus for å motta Nobels fredspris, skriver VG.

Ifølge kilder i regjeringssystemet har Obama selv tatt initiativ til at møtet med Stoltenberg skal bli noe mer enn en kort høflighetsvisitt.


Ikke til klimakonferanse

En uke etter prisutdelingen reiser Stoltenberg til klimakonferansen i København, men dit kommer neppe Obama.


Ifølge VG skal det være sannsynlig at den amerikanske presidenten vil bruke sin takketale i Oslo rådhus til å angi amerikanske posisjoner i forkant av København-toppmøtet.


Utenriksdepartementet er for lengst i gang med å forberede møtet mellom Stoltenberg og Obama, men amerikanerne har så langt ikke meldt inn noen temaer de er spesielt opptatt av å ta opp. 

Energi og Afghanistan

En sentral kilde sier at energi vil være tema fra norsk side. Det vil også være naturlig å ta opp situasjonen i Afghanistan. Kildene utelukker ikke at det vil kan bli jobbet fram et felles politisk utspill fra Stoltenberg og Obama.


Møtested er foreløpig ikke bestemt. Det avhenger av hvor lenge Obama blir i Oslo og sikkerhetssituasjonen på dagen da han skal få fredsprisen. Kongen har allerede invitert Obama på overnatting på Slottet, men ifølge Nobelinstituttets leder Geir Lundestad er det fortsatt ikke avklart hvor lenge Obama blir i Oslo. (NTB).


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media