Vil presse Jens på heltid

AUF og LO vil ha bort arbeidsgivers vetorett mot heltid nå.

PRESSER JENS: AUF-leder Eskil Pedersen mener han store deler av Aps landsmøte med seg i kravet om at partiet allerede nå vedtar en styrking av fortrinnsretten i loven om rett til heltid. Det mener både AUF og LO i realiteten er en reell rett til heltidsstilling for mange som i dag går ufrivillig i deltidsstillinger. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PRESSER JENS: AUF-leder Eskil Pedersen mener han store deler av Aps landsmøte med seg i kravet om at partiet allerede nå vedtar en styrking av fortrinnsretten i loven om rett til heltid. Det mener både AUF og LO i realiteten er en reell rett til heltidsstilling for mange som i dag går ufrivillig i deltidsstillinger. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AUF-leder Eskil Pedersen vil ha Jens Stoltenberg til å gi etter i det som kan bli en av Ap-landsmøtets største saker.

Nå mener både LO og AUF at de kan vinne fram under avstemningen i morgen.- Vi tror alle i partiet vil komme ut av landsmøte med en helhetlig politikk som vi kan bruke i valgkampen. Men da må det være et forslag som virkelig monner, sier AUF-leder Eskil Pedersen til Dagbladet.

Tøffere vedtak - Nå vil vi at landsmøtet spisser vedtaket fra sentralstyret om å lovfeste retten til heltid. Det viktigste er å få på plass en reell fortrinnsrett i loven nå, sier AUF-leder Eksil Pedersen.

Men aller helst skulle AUF hatt en lovendring som slår fast at heltidsstilling blir hovedregelen i arbeidslivet.

- Forslaget om å lovfeste det som en hovedregel er ment som et innspill til debatten. Det viktigste for oss er å fjernet det forbeholdet som nå gir arbeidsgiverne rett til å hindre ansatte i å bruke fortrinnsretten, sier han og viser til det som i arbeidsmiljøloven blir omtalt som «vesentlig ulempe» for bedriften ved utlysing av nye stillinger (se faktaboks).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer