Vil presse Suharto til å betale folket tilbake

JAKARTA (Dagbladet): Tidligere president Suharto må betale tilbake milliardformuen han stjal fra sitt eget folk. Hvis ikke vil barna og businesskompanjongene hans bli straffet. Det varsler Indonesias president Abdurrahman Wahid (59) i et eksklusivt intervju med Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den blinde, slagrammede og diabetesplagede presidenten - med kallenavnet Gus Dur - har fått en enorm verdi som symbol på det vaklende demokratiet som er i ferd med å få fotfeste i Indonesia.

- Vi er ferdige med Suharto. Bare se: Nå er det jeg som sitter her, sier Wahid.

Den fotballinteresserte Wahid spør etter den svenske stjernespilleren Ralf Edström.

Tida er ikke inne for å fortelle ham at Edströms karriere ble ødelagt av et røft spark fra den norske forsvarsspilleren Svein Grøndalen.

Sviktende helse

I Indonesia hersker stor frykt og bekymring for hva som vil skje dersom Wahids helse skulle svikte helt. Da vi møtte Wahid, hadde han nettopp fått akupunktur og urtemedisin fra et team kinesiske leger.

Trass i sviktende helse har han på utspekulert vis nøytralisert sine politiske motstandere. De mektige generalene i de væpnede styrkene er satt på sidelinja. Wahid har selv sammenliknet indonesisk politikk under Suharto med skyggeteateret wayang . Men han er selv ikke noen dårlig dalang - den gåtefulle mesteren som flytter dokkene bak skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer